Arild Brodahl ble skytterkonge

Bodø: Arild Brodahl fra Fana ble lørdag skytterkonge under Landsskytterstevnet i Bodø. Heidi Trudvang ble skytterprinsesse.

Brodahl vant etter omskyting mot Hans Bakken fra Stallvik da kongelaget skjøt lørdag ettermiddag. Begge fikk 346 poeng.

I omskytingen var Brodahl suveren med ti tiere på rad og 100 poeng. Det klarte ikke Bakken matche. Han måtte nøye seg med en nier på siste skuddet, og dermed skytterprins-tittelen.

Fredag ble han selv feltmester.

Brodahl har aldri tidligere blitt skytterkonge.

Gode forhold

Forholdene var veldig gode på Bestemorenga lørdag, med lite vind og litt yr i lufta.

Publikum glimret med sitt fravær, til tross for at hjemmefavoritt Arnt Erik Aune fra Beiarn lå på skive 1. Han klarte ikke å innfri forventningene, og endte på tredjeplass med 345 poeng.

Arne Fossmo fra Ringebu og Fåvang ble nummer fire, mens Ingvar Brohaug (Alvdal) og Anders Kruhaug (Bjerkvik) tok de neste plassene.

Omskyting for sølv

I kampen om å bli skytterprinsesse lå Mette Elisabeth Finnestad fra Søgne og Sigrun B. Eilertsen best an før finaleskytingen, men det var Heidi Trudvang fra Raumnes som stakk av med tittelen.

Hun skjøt 340 poeng.

I kampen om sølvet måtte det omskyting til før May Britt Gjerstad fra Imenes sikret seg det nest edleste metallet. Storsteinnes' Elin Westerås fikk bronse.

Finnestad delte 4. plassen med Marit Røste Lundon fra Nordre Land, mens Eilertsen kom på 6. plass.

(NTB)

HÅRFINT:Her er skivene til skytterprins Arild Brodahl fra Fana og skytterkonge Hans Bakken fra Stallvik etter omskytingen