Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arild Brun Kjeldaas slipper OL-presset

Mens Daniel Franck og søster Stine Brun Kjeldaas pakket tøyet for å dra til Nagano og OL, deltok Arild Brun Kjeldaas (20) i en slopestyle-konkurranse i Kirkerudbakken utenfor Oslo i dag. - Jeg slipper i hvertfall å stå på startstreken og vite at det er 2 millioner mennesker som ser på, sier Arild.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arild Brun Kjeldaas har vært med på halfpipe-landslaget gjennom hele sesongen. Han har hele tiden ønsket å være med i OL, men 20-åringen var ikke en av de fire som kvalifiserte seg.

Derfor brukte han i stedet helgen til å kjøre konkurranse og møte gamle venner.

- Vi har vært i utlandet nesten hele vinteren og da er det fint å kunne møte kompiser jeg ser sjelden, forteller Arild til Dagbladet :på nettet etter å ha kjørt to av de tre finaleomgangene i Kirkerudbakken.

Ikke så farlig med OL

Arild er ikke kjempelei seg over at han ikke får representere Norge i Nagano.

- OL kom så fort på oss, så det er ikke så farlig at jeg ikke er med, sier han. Dessuten har han sammen med de andre på landslaget trent så mye siden november at han synes det blir godt med litt ro.

- Jeg har blitt litt lei etter at vi har kjørt så mye under de mange treningssamlingene utlandet, sier han. Og understreker at snøforholdene nedover i Europa ikke har vært stort bedre enn de var i Kirkerudbakken i dag: Det vil si harde og snøfattige bakker.

Kanskje til Japan

Selv om Kongsberg-gutten ikke er med i den norske OL-troppen, får han seg kanskje en tur til Nagano. Hans sponsorer ønsker at han skal dra over mens gigantarrangementet pågår.

- Det er fremdeles åpent hva som skjer, men jeg tror jeg får dra over i fire dager, sier Arild. Deretter ser det ut til at han skal dra til California for å konkurrere. Muligens blir det også en tur til Hawai sammen med halfpipe-landslaget.

1991-start

Arild begynte å kjøre snowboard to måneder etter søstera Stine i 1991. En eller annen gang i 1994/95 fikk han så samme sponsor som Stine. I motsetning til storesøster, fullførte Arild aldri skolen. Etter 9. klasse var det nok.

- Jeg tok meg først et friår før jeg begynte på EDB-kurs, men der kutta jeg ut etter to dager, sier han. Dermed ble det snowboard som ble hovedinteressen.

- Jeg har bestemt meg for å kjøre så lenge kroppen holder, sier 20-åringen som hittil ikke har vært plaget av skader.

Rent bord

Under Nagano-OL tror Arild at Norge vil ta rent bord.

- Daniel og Stine er i kjempeform om dagen i tillegg til at det er flere av de andre som kan komme høyt opp, sier Arild. Ved OL-slutt håper så 20-åringen at det blir mindre oppstyr i media om snowboard.

- Jeg er lei av at Terje (Håkonsen) blir negativt framstilt rundt om på grunn av hans meninger. Terje har kjørt snowboard helt siden starten - før pengene kom inn - og han vil ha snowboard tilbake sånn som det alltid har vært. Det håper jeg også det blir etter OL, sier Arild. Før han tar på seg klærna og gjør seg klar til siste løp i slopestyle-konkurransen i Kirkerudbakken.

<B>PÅ HJEMMEBANE:</B> Arild Brun Kjeldaas deltok i Slopestyle-konkurransen i Kirkerudbakken utenfor Oslo i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!