Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Arild Monsen, your boys took a hell of a beating»

Andrew Musgrave om sjokkseieren i NM.

OVERLEGEN SEIER: Aldri tidligere har en brite vunnet NM. I dag utklasset Andrew Musgrave norgeseliten, men ble ikke norsk mester av den grunn.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
OVERLEGEN SEIER: Aldri tidligere har en brite vunnet NM. I dag utklasset Andrew Musgrave norgeseliten, men ble ikke norsk mester av den grunn.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Helt siden i høst har Andrew Musgrave vært tydelig på at hans største OL-sjanse er på sprinten. I de knallharde løypene i Lillehammer, viste briten at OL-drømmen er nærmere å gå i oppfyllelse enn noen har vært klar over.

Musgrave parkerte norgeseliten i sprint, og dermed også flere av de heteste OL-gullkandidatene, og stormet inn til seier i NM-sprinten.

- Så klart han kan vinne OL-gull, også. Hvis forholdene blir litt spesielle som i dag, så kan han jo det, medgir Norges sprinttrener Arild Monsen.

Lillelien
Musgrave, som flyttet til Norge som attenåring for å satse på ski, har også tidligere endt på pallen i norgesmesterskapet på ski. I 2012 ble han nummer to bak Martin Johnsrud Sundby, men har tatt ytterligere steg i år.

Under Thomas Alsgaards ledelse i Team Leaseplan Go, har Musgrave nå plutselig gått seg opp som en mann å se opp for i Sotsji-OL om knappe tre uker.

- Arild Monsen, your boys took a hell of a beating, sa Musgrave da Dagbladet foreslo at britene nå burde få seg sin egen lille Lillelien-vri etter den overraskende seieren.

- Ha, ha, sa han det, ja, ler Monsen sjøl når han hører den frekke meldinga fra briten.

Musgrave har vært klar for OL lenge, men har fått en vanvittig formutløsning nå etter hardkjøret i Tour de Ski. Om han klarer å beholde kalasformen i noen uker til, kan Storbritannias mest overraskende OL-medalje komme i noe så sært som langrenn.

Vil bli kjent hjemme
- Det er ingen i Storbritannia som vet hva langrenn er, men tar jeg en OL-medalje så er det stort uansett. Da blir det stort, så jeg må jo bare gjøre det, sånn at de der hjemme kan lære litt om hva langrenn er, sier Musgrave til Dagbladet.

- Jeg tror det er på tide at folk lærer at vi fra Storbritannia faktisk kan stå på ski. Det er på tide at de får høre om Andrew Young og Andrew Musgrave, og de som skal gå OL i Sotsji.

Hele Norges coronakart