Arild skyr rampelyset

BODØ (Dagbladet): Han er Tippeligaens «kjerringa mot strømmen». Mange mener at han også er den beste spilleren. Arild Berg lar ballen gjøre snakkinga, og holder ellers stort sett kjeft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

23 år gammel er Arild Berg kanskje bedre fotballspiller enn storebrødrene Ørjan og Runar. Neste gang Nils Johan Semb plukker en Berg-bror ut på landslaget, heter han troligArild.

Arilds liste

Ei lang liste gjør Arild Berg til en særing i norsk toppfotball. Én av «særhetene» er en allergi som går på luftveiene, og som gjør at gutten må stå over seriestarten om halvannen uke:

Her er resten av Arild-lista:

  • Han nekter å la seg avbilde utenom kamp eller trening.
  • Han nekter å la seg intervjue på TV. («TV er et sterkt medium, jeg vil ikke eksponere meg der»).
  • Han kuttet ut fotball som 20-åring med følgende replikk: - Jeg er drittlei og vil gjøre det som vanlige folk gjør.
  • Da han kom tilbake etter ett år med fiskestang, snøbrett og tennisracket - sto Rosenborg klar. Men Arild valgte i stedet 2. divisjon i Gevir Bodø.
  • Han spilte i mange år med briller, og måtte stå over hver gang det regnet. Først i forfjor ble han operert og fikk skikk på synet.
  • Han trener aldri i Nordlandshallen med resten av laget - før på grunn av øynene, nå på grunn av allergi. Årets oppkjøring har vært five-a-side med kompiser i en gymsal.
  • Han har takket nei til både A- og U-landslaget tidligere.

Røper litt

Helst vil han slippe ethvert intervju. Men Arild Berg synes ikke han er sær:

- Det er ok at media fokuserer på kampene. Men jeg vil ikke si hva jeg har på brødskiva og hvordan det ser ut hjemme.

Litt røper imidlertid 23-åringen for Dagbladet:

Han har lest alle bøkene til Jostein Gaarder (unntatt religionsboka på gymnaset - derav karakteren 2), han har nylig kjøpt sin første leilighet, har fortsatt ikke møtt drømmekvinnen - og elsker brasiliansk ballartisteri (synes Drillo-stilen er for funksjonell).

- Jeg ønsker å gi publikum noe ekstra.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer