- Arild var sylskarp. Han hadde det beste fra Ørjan og Runar

Aasmund Bjørkan har spilt med alle tre Berg-brødrene.

2000: BODØ/GLIMT - ROSENBORG 0-3: Storebror Ørjan i hvitt og sort fikk med tre Rosenborg-poeng til Trondheim, men ble stilt i skyggen av lillebror Arild og kom bakpå. Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde.
2000: BODØ/GLIMT - ROSENBORG 0-3: Storebror Ørjan i hvitt og sort fikk med tre Rosenborg-poeng til Trondheim, men ble stilt i skyggen av lillebror Arild og kom bakpå. Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde.Vis mer

- Utrolig trist, tankene går til familien, sier Arild Bergs gamle lagkamerat Aasmund Bjørkan (45) om dødsfallet.

En av landets raskeste angrepsspillere i sin karriere kom lørdag kveld til Stavanger etter en reise i dempet stemning fra Bodø. Bjørkan er nå sportslig leder i Bodø/Glimt, som møter Viking i Eliteserien søndag.

Aasmund Bjørkan har spilt sammen på Glimt med alle tre Berg-brødrene Ørjan, Runar og Arild.

SPILTE SAMMEN MED 3 X BERG: Aasmund var målscorer da Bodø/Glimt slo Stabæk 5-2 på Nadderud i 5. Tippeliga-runde i 2004. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix.
SPILTE SAMMEN MED 3 X BERG: Aasmund var målscorer da Bodø/Glimt slo Stabæk 5-2 på Nadderud i 5. Tippeliga-runde i 2004. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix. Vis mer

- Arild var en sylskarp og målrettet kar, også utenfor fotball. Han hadde kombinasjonen av de beste egenskapene til brødrene, han var en fantastisk fotballspiller, sier Bjørkan til Dagbladet.

- Forut for sin tid

Han framhever at Arild Berg var forut for sin tid i treningsmetodikk.

- På grunn av sykdom måtte han trene for seg selv i perioder. Og selv etter fire måneder med egentrening gikk han utapå alle da han var tilbake med laget i trening og kamp. Han klarte å ta nye steg, oppsummerer Aasmund Bjørkan.

1999: STRØMSGODSET - BODØ/GLIMT 0-1: Christer George (bak) og Erik Hagen var ikke nok til å stoppe Arild Berg, som dominerte midtbanen. Foto: Tore Sandberg.
1999: STRØMSGODSET - BODØ/GLIMT 0-1: Christer George (bak) og Erik Hagen var ikke nok til å stoppe Arild Berg, som dominerte midtbanen. Foto: Tore Sandberg. Vis mer

Arild Berg var brennende engasjert i Bodø/Glimt også etter karrieren.

- En periode spilte han i lavere divisjon for Gevir Bodø. Da han kom tilbake til Glimt, var han på toppnivå direkte. Det sier mye om Arild Berg, sier tidligere lagkamerat og nå sportslig leder i Bodø/Glimt, Aasmund Bjørkan.

Tidligere landslagsspiss Ole Martin Årst er ikke i tvil:

- Det største talentet jeg noen gang har sett her til lands. Hvil i fred, Arild. Tankene går til familien og alle i og rundt, skriver Årst på Twitter.

I en SMS til Dagbladet omtaler han Berg som i en klasse for seg.

Rundspilt av én ung mann

- Han slo igjennom før meg. Jeg husker at jeg tenkte han der kommer til å nå langt - veldig langt. Etter karrieren har jeg bare møtt ham et par ganger, men han var reflektert og fotballklok, skriver Årst.

- Vålerenga - Gevir Bodø i cupen i 1997. En kamp jeg husker av en grunn: Vi ble totalt rundspilt av én ung mann: Arild Berg, et av de aller, aller største talentene Norge har fostret, og en ydmyk, flott gutt, skriver Lars Tjærnås i en hyllest på Twitter.