Arild vil til RBK

BODØ (Dagbladet): Arild Berg (24) åpnet RBK-døra på vidt gap i går kveld: - Jeg må innrømme at det frister å prøve seg i Rosenborg, sier Arild til Dagbladet.

Bodø/Glimts ettertraktede midtbanespiller innser at han må skifte beite for å utvikle seg videre som fotballspiller.

For første gang snakker han åpent om mulighetene for at han havner blant stjernegalleriet på Lerkendal.

- Det er store sjanser for at jeg ikke spiller for Bodø/Glimt neste sesong. Og i Norge er Rosenborg eneste alternativ, sier Arild Berg til Dagbladet.

Rosenborg-interessen forklarer han slik:

- Jeg vil til en klubb hvor det er mulig å utvikle seg videre. Og de aller fleste spillerne som har gått til Rosenborg, har blomstret opp, sier Arild Berg.

Mesterliga frister

- Spill i Mesterligaen er selvsagt også noe som frister veldig, fortsetter han.

I Bodø/Glimt trener Arild for det meste alene i perioden november- mars på grunn av hans plagsomme luftveisproblemer. Mens A-laget trener inne i Nordlandshallen, løper Arild ute eller trener i helsestudio fordi han ikke tåler lufta inne i Nordlandshallen. Det kan igjen påvirke avgjørelsen om å forlate moderklubben.

- Jeg vet ikke om jeg er så interessert i å trene alene i nærmere et halvt år om vinteren lenger. Tror heller ikke jeg får særlig framgang av å trene alene lenger.

- Det vil være av stor nytte å få trene en hel vinter med et lag, erkjenner Arild.

Ikke springbrett

Rosenborg trener også innendørs om vinteren. Men lufta i Abrahallen skaper ikke problemer for Arild Berg.

Havner Arild i Rosenborg, er det ikke først og fremst for å bruke tida under Nils Arne Eggens vinger som et springbrett til videre karriere i utlandet.

- Kanskje skiller jeg meg litt ut der. Mitt ønske er å spille med skikkelig gode spillere rundt meg, det er det som er artig - og det betyr mer enn penger.

- En dårlig klubb i utlandet vil derfor aldri være interessant, omtrent uansett hva jeg ville fått i lønn, sier Arild Berg.

24-åringen har kontrakt med Bodø/Glimt til år 2003, men Bodø-klubben har neppe råd til å beholde Arild hvis Rosenborg legger nok millioner på bordet.

Mangler trening

I går tok serie A-laget Venezia kontakt med Rosenborg, med tanke på å kjøpe Runar Berg (28) fri i løpet av et par uker.

I så fall ser Runar sin yngre bror som den perfekte erstatter på Lerkendal:

- Arild ville passet godt inn i Rosenborg. Og jeg er sikker på at han ville synes det var morsomt å spille i klubben, sier Runar Berg.

Om trønderne slipper Runar før kontrakten hans går ut til nyttår, er de nødt til å hente inn en ny indreløper innen fristen 31. august.

Men Arild fastholder at en eventuell Rosenborg-overgang først vil være interessant etter sesongen:

- Jeg er ikke godt nok trent til å tåle den tøffe høsten Rosenborg skal gjennom. Derfor blir jeg i Glimt ut sesongen.

«Det er store sjanser for at jeg ikke spiller for Bodø/Glimt neste sesong. Og i Norge er Rosenborg eneste alternativ.»ARILD BERG

VIL PRØVE NOE NYTT: Arild Berg er klar for nye utfordringer neste sesong.