Arkan sparket treneren

BEOGRAD (NTB-Reuters): Dragan Okuka fikk i helgen sparken som trener i det jugoslaviske mesterlaget Obilic, som skal møte Bayern München i mesterligakvalifisering. Klubbeieren, den krigsforbryter-ettersøkte Arkan, fjernet treneren fordi han nektet å mønstre et B-lag i helgens serierunde.

- Okuka er ikke lenger trener fordi han nektet å følge rådet om å bruke B-laget i serieåpningen. Fordi han var så sta må vi greie oss uten tre nøkkelspillere i München, sa Arkan som egentlig heter Zeljko Raznatovic.

Nenad Grozdic, Zivojin Juskic og Kuzman Babeu ble skadd i den målløse kampen mot Miulicionar, og de blir ikke klare til kampen.

Arkan har med tvilsomme metoder ført Obilic fra en anonym tilværelse i 3. divisjon til toppen av jugoslavisk fotball. Laget ble seriemester i forrige sesong, i den første sesongen etter opprykk.

Som leder for serbisk milits i Bosnia og Kosovo er Arkan anklaget for å stå bak noen av de verste krigsforbrytelsene i områdene. Som fotballeder er han beskyldt for å ha oppnådd suksess med skitne metoder, som vold og trusler.

Den tidligere treneren Mioljub Ostojic er ansatt som Okukas etterfølger.

- Jeg skal prøve å motivere spillerne og forberede dem psykisk på det som venter i München, sa han til avisa Blic.

(NTB)