Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arkitekten bak «Vagina stadion» raser mot sammenligningene

Qatar-VM-stadion vekker oppsikt.

(Dagbladet): Stadionen som skal være klar til Qatar-VM om ni år har blitt en nett-hit etter at designet ble sluppet.

- Utformingen på Qatars nye stadionanlegg har raskt blitt en netthit: med sitt skinnende og rosa skjær, med sine kjønnsleppe-lignende konstruksjoner og den store åpningen i midten. Det tilsynelatende uskyldige utformingen ber jo om trøbbel, skrev The Guardian - som forøvrig også hyller arkitektene for valget, etter at designet ble sluppet forrige helg.

Men sammenligningene med det kvinnelige kjønnsorgan har fått arkitekten til å rase. For på sosiale medier har det haglet med kommentarer, og den har blitt døpt «Vagina stadion».

Zaha Hadid står bak utformingen. Hun regnes som en av verdens flinkeste arkitekter. Nå har hun kommet svar på all kritikken.

- Det er flaut at folk kan komme opp med slikt tull, sier hun til Time, ifølge Daily mail.

 SPEKTAKULÆR:  Slik skal Al-Wakrah stadion med over 40 000 plasser se ut. AFP PHOTO / Qatar 2022 committee/NTB Scanpix
SPEKTAKULÆR: Slik skal Al-Wakrah stadion med over 40 000 plasser se ut. AFP PHOTO / Qatar 2022 committee/NTB Scanpix Vis mer

- Hva sier dem? At alle hull er som en vagina. Det er helt latterlig, kontrer Hadid.

Dhow-båt Hun tror kritikken ville vært langt mindre hvis det var en av det motsatte kjønn som hadde kommet opp med designet.

Stadion-designet er ment å ligne en dhow-båt.

Al-Wakrah-stadionen, som skal ligge 15 kilometer utenfor Doha,  er den første av stadionene til VM om ni år som offentliggjøres. Byggingen skal etter planen starte våren 2014, og stå ferdig i 2018 - og ha et kjølesystem som holder behagelige 23 grader.

 KJENT:  Zaha Hadid står bak designet som vekker oppsikt. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB Scanpix.
KJENT: Zaha Hadid står bak designet som vekker oppsikt. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB Scanpix. Vis mer