Arme råd

Få taket på armtaket.

(Dagbladet.no): I forrige episode av svømmeskolen viste Alex (21) hvordan man starter armtaket i brystsvømming. Men like viktig er det å avslutte armtaket. Det handler rett og slett om å få godt tak på vannet. Med effektive armtak kommer du deg fort og smidig gjennom bassenget uten å kaste bort energi.

I brystsvømming skal armtaket foregå foran kroppen. En vanlig bommert er å trekke armene for langt bak overkroppen. Men dette finnes det enkle, gode øvelser for å lære seg. Alex viser en sikker metode for å perfeksjonere armføringen.

En annen vanlig feil er å konsentrere seg om beina og glemme å bruke armene aktivt. Lærer du knepene til Alex, blir du raskt en bedre svømmer.

Alexander Dale Oen er Norges beste brystsvømmer og en av verdens ti beste gjennom tidene i sin øvelse, 100 meter bryst. Han har skapt norsk svømmehistorie med sølvmedalje i EM i Budapest og bronsemedalje i EM  i Helsinki i 2006.

DagbladetTV lager Svømmeskolen i samarbeid med Norges svømmeforbund. Samtidig kjører forbundet mosjonskampanjen «Svøm deg til Island», der du kan vinne en tur til Island. Svømming er en sunn mosjonsform fordi få får skader av å svømme.

-Svømming er den mosjonsformen som er mest populær etter turgåing, forteller idrettskonsulent i Norges svømmeforbund, Tore de Faveri.
-Dessuten redder svømming liv, sier de Faveri.

Få også med deg disse videoene:

• Basisøvelser

• Bryst beinspark

• Bryst armtak

GODT TRENT: Alex hevder man får fin kropp av å svømme.