Arme råd

Få taket på armtaket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I forrige episode av svømmeskolen viste Alex (21) hvordan man starter armtaket i brystsvømming. Men like viktig er det å avslutte armtaket. Det handler rett og slett om å få godt tak på vannet. Med effektive armtak kommer du deg fort og smidig gjennom bassenget uten å kaste bort energi.

I brystsvømming skal armtaket foregå foran kroppen. En vanlig bommert er å trekke armene for langt bak overkroppen. Men dette finnes det enkle, gode øvelser for å lære seg. Alex viser en sikker metode for å perfeksjonere armføringen.

En annen vanlig feil er å konsentrere seg om beina og glemme å bruke armene aktivt. Lærer du knepene til Alex, blir du raskt en bedre svømmer.

Alexander Dale Oen er Norges beste brystsvømmer og en av verdens ti beste gjennom tidene i sin øvelse, 100 meter bryst. Han har skapt norsk svømmehistorie med sølvmedalje i EM i Budapest og bronsemedalje i EM  i Helsinki i 2006.

DagbladetTV lager Svømmeskolen i samarbeid med Norges svømmeforbund. Samtidig kjører forbundet mosjonskampanjen «Svøm deg til Island», der du kan vinne en tur til Island. Svømming er en sunn mosjonsform fordi få får skader av å svømme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer