Armstrong: - Alle brøt reglene og løy om det i ettertid

Amerikaneren lite overrasket over dopingavsløringene.

ALLE LØY:  Lance Armstrng har innrømmet å ha dopet seg, det samme har Jan Ullrich. I går ble dt klart at 18 ryttere fra 98-utgaven av Tour de France brukte EPO.  Foto:AP Photo / Peter Dejong / NTB Scanpix
ALLE LØY: Lance Armstrng har innrømmet å ha dopet seg, det samme har Jan Ullrich. I går ble dt klart at 18 ryttere fra 98-utgaven av Tour de France brukte EPO. Foto:AP Photo / Peter Dejong / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lance Armstrong er ikke overrasket over de funnene som ble gjort i en fransk senatsrapport om doping som ble offentliggjort onsdag.

- Nei, jeg er absolutt ikke overrasket. Denne perioden var spesiell og uheldig for alle oss som drev i sykkelsporten. Alle brøt reglene, og alle løy om det i ettertid, sier Armstrong til cyclingnews.com.

Han gikk selv ut og innrømmet doping etter å ha blitt avslørt av Den amerikanske antidopingkomiteen. Det førte til at han ble fratatt alle de sju sammenlagtseirene han har i Tour de France, han mistet en OL-bronse og er merket for livet. I tillegg til dette ble han også utestengt fra all idrett for livstid.

Rapporten som ble offentliggjort onsdag, viser at de to beste i Tour de France i 1998 brukte EPO. En rekke andre utøvere ble også navngitt, noen for å ha brukt forbudte stoffer, og andre for å være under mistanke om å ha brutt dopingreglene.

Armstrong syklet ikke i 1998 på grunn av den kreftsykdommen han slet med, men han skal ha avgitt en positiv prøve på EPO allerede i 1999. Senere har han innrømmet å ha brukt doping alle de gangene han vant Touren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer