Armstrong: - Alle brøt reglene og løy om det i ettertid

Amerikaneren lite overrasket over dopingavsløringene.

 ALLE LØY:  Lance Armstrng har innrømmet å ha dopet seg, det samme har Jan Ullrich. I går ble dt klart at 18 ryttere fra 98-utgaven av Tour de France brukte EPO.  Foto:AP Photo / Peter Dejong / NTB Scanpix
ALLE LØY: Lance Armstrng har innrømmet å ha dopet seg, det samme har Jan Ullrich. I går ble dt klart at 18 ryttere fra 98-utgaven av Tour de France brukte EPO. Foto:AP Photo / Peter Dejong / NTB ScanpixVis mer

Lance Armstrong er ikke overrasket over de funnene som ble gjort i en fransk senatsrapport om doping som ble offentliggjort onsdag.

- Nei, jeg er absolutt ikke overrasket. Denne perioden var spesiell og uheldig for alle oss som drev i sykkelsporten. Alle brøt reglene, og alle løy om det i ettertid, sier Armstrong til cyclingnews.com.

Han gikk selv ut og innrømmet doping etter å ha blitt avslørt av Den amerikanske antidopingkomiteen. Det førte til at han ble fratatt alle de sju sammenlagtseirene han har i Tour de France, han mistet en OL-bronse og er merket for livet. I tillegg til dette ble han også utestengt fra all idrett for livstid.

Rapporten som ble offentliggjort onsdag, viser at de to beste i Tour de France i 1998 brukte EPO. En rekke andre utøvere ble også navngitt, noen for å ha brukt forbudte stoffer, og andre for å være under mistanke om å ha brutt dopingreglene.

Armstrong syklet ikke i 1998 på grunn av den kreftsykdommen han slet med, men han skal ha avgitt en positiv prøve på EPO allerede i 1999. Senere har han innrømmet å ha brukt doping alle de gangene han vant Touren.

Også den tidligere norske syklisten og sportssjefen i Norges Cykleforbund, Steffen Kjærgaard, innrømmet dopingbruk i etterkant av Lance Armstrong-avsløringene. Kjærgaard kjørte på US Postal-laget sammen med Armstrong i en periode og var hjelperytter for ham i Tour de France to ganger.

(NTB)