Armstrong: - Jeg hadde fortsatt å lyve uten avsløringen

Benekter PR-kampanje.

STILLER OPP:  Lance Armstrong har stilt opp på en rekke intervjuer den siste i tiden. I et ferskt intervju forteller amerikaneren at han ville fortsatt å lyve, hadde han ikke blitt avslørt. Foto: AP Photo/Thao Nguyen/NTB Scanpix.
STILLER OPP: Lance Armstrong har stilt opp på en rekke intervjuer den siste i tiden. I et ferskt intervju forteller amerikaneren at han ville fortsatt å lyve, hadde han ikke blitt avslørt. Foto: AP Photo/Thao Nguyen/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lance Armstrong innrømmer at han ville ha fortsatt å benekte alle dopinganklager hvis han ikke hadde blitt tatt.

I over et tiår nektet den tidligere syklisten for at han benyttet seg av forbudte stoffer. Amerikaneren slo som regel hardt tilbake mot alle som hevdet han ikke var ren da han vant Tour de France sju ganger på rad mellom 1999 og 2005.

Men løgnen ble for stor. I 2013 ble han fratatt alle TdF-titlene og utestengt fra idretten på livstid. Han erkjente til slutt å ha dopet seg til alle triumfene. Det hadde han ikke gjort om det ikke var for den omfattende etterforskningen mot ham.

- Hvis jeg ikke hadde vært under en føderal etterforskning, ville jeg trolig ha sagt «nei» med samme overbevisning og tone som før, sier Armstrong i et intervju til CNN.

- Min egen feil Armstrong la alle kortene på bordet under et TV-intervju med talkshowdronningen Oprah Winfrey i januar 2013. Han innrømmet at han hadde benyttet seg av blodoverføringer, EPO, kortison, testosteron, veksthormoner og andre dopingmidler siden midten av 1990-tallet.

- Ingen tvang meg, så jeg kommer aldri til å si at det ikke var min feil. Jeg kan bare skylde på meg selv. Det er essensen her, sier Armstrong.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer