Armstrong: - Tidenes Discovery-Tour

Sykkellegenden fullroser Contador.

• Følg Tour de France direkte på Dagbladet.no fra 13.45!

(Dagbladet.no): I går sikret Alberto Contador seieren i Tour de France, etter en høydramatisk tempoetappe. I følgebilen satt Lance Armstrong og fulgte med, og amerikaneren er imponert over de Team Discovery Channel har fått til.

– Jeg må si at hele touren har vært som en drøm for Johan Bruyneel og hele Discovery-laget, sier Armstrong, ifølge cyclingnews.com.

Strålende Tour

Discovery fullfører i dag et imponerende ritt, Alberto Contador tar både den gule trøya og den hvite ungdomstrøya, laget har vunnet to etappeseire, og tar en overlegen seier i lagkonkurransen.

Armstrong, som selv har vunnet Tour de France syv ganger, har bare gode ting å si om Contador.

– Discovery har vist på ny at de er den beste sykkelorganisasjonen i verden. I Contador har vi sett sykkelsportens framtid. Han er en komplett rytter, han kan klatre, og han er god på tempo. Jeg er stolt av ham og ser fram til å se ham vinne mange flere Tour de France, sier Armstrong.

Hushovds siste sjanse

DUKKET OPP: Lance Armstrong satt i Discoverys følgebil i går, da Alberto Contador sikret seieren i årets Tour de France. Foto: ERIC LALMAND/EPA/SCANPIX
DUKKET OPP: Lance Armstrong satt i Discoverys følgebil i går, da Alberto Contador sikret seieren i årets Tour de France. Foto: ERIC LALMAND/EPA/SCANPIX Vis mer

I dag fullføres touren med sjarmøretappen til Paris, og Thor Hushovd er igjen blant dem å følge med på når spurten går opp Champs-Élysées.

– - Tradisjonen tro får vi nok en samlet spurt på Champs-Élysées. Thor Hushovd vant denne etappen i fjor, og han kan meget vel vinne igjen. Etappen er egentlig å regne som spurternes verdensmesterskap, sa Johan Kaggestad til Dagbladet.no når vi gikk gjennom etappene i forkant av årets Tour.

Hushovd selv har tatt det rolig de siste dagene, og hatt fullt fokus på den siste massespurten.

– Jeg prøver å fokusere på det jeg gjorde riktig da jeg vant sist. Jeg skulle gjerne følt meg enda litt bedre, men jeg er bedre enn de siste dagene. Jeg har lyst til å avslutte bra, sa nordmannen i går.

Armstrong: - Tidenes Discovery-Tour