Armstrong: - Umulig å vinne Touren uten doping

- Hvordan kan han vite det...?, svarer tidligere vinner.

 UMULIG:  Lance Armstrong vant Tour de France hele sju ganger, men er fratatt alle ertter at han innrømmet dopingbruk. Nå sier amerikaneren at det ikke er mulig å vinne verdens mest prestisjefylte ritt uten å være dopet. Foto: REUTERS / Wolfgang Rattay / NTB Scanpix
UMULIG: Lance Armstrong vant Tour de France hele sju ganger, men er fratatt alle ertter at han innrømmet dopingbruk. Nå sier amerikaneren at det ikke er mulig å vinne verdens mest prestisjefylte ritt uten å være dopet. Foto: REUTERS / Wolfgang Rattay / NTB ScanpixVis mer

Lance Armstrong vant Tour de France sju ganger fra 1999 til 2005. Han mener det er umulig å vinne dette rittet uten bruk av prestasjonsfremmede midler.

- Å vinne Tour de France uten doping? Nei, det er umulig, sier amerikaneren lettere irritert til avisen Le Monde, når han blir spurt om det var mulig å vinne ritt i den perioden han dominerte verdens største sykkelritt.

- Arrangørene har strøket meg fra listen over tidligere vinnere, men rittet ble jo arrangert i den perioden, og da må det jo være en vinner. Likevel har ikke en eneste rytter stått fram og gjort krav på de seirene jeg er blitt fratatt, sier Armstrong.

Bernhard Hinault som har fem seirer fra Tour de France, kommenterer Armstrongs uttalelser på denne måten:

- Han kan ikke vite hvordan det er å kjøre Touren uten bruk av dopingmidler...

Livstids utestengelse Lance Armstrong er utestengt fra all idrett for livstid etter at Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) offentliggjorde sin knusende rapport om Armstrongs dopingmisbruk i fjor. Senere sto amerikaneren fram på Oprah Winfrey-show og innrømmet bruk av forbudte stoffer.

Han er fratatt all ære i Tour de France-sammenheng. Fra å være den store helten med sju imponerende sammenlagtseirer på rad, står han nå igjen med en 36.-plass i sammendraget i rittets historiske arkiver. Fallet har vært stort for verdensmesteren på landevei i Oslo-VM i 1993.

- Det var ikke jeg som fant opp doping, Travis, sier texaneren med adresse til USADA-president Travis Tygart.

- Dopingen har ikke stoppet med meg. Jeg tok bare del i et innarbeidet system, mener Armstrong.

Ingen forandringer - Rapporten og avgjørelsen fra Travis og co. i USADA har ødelagt en manns liv helt og holdent, men dette har ikke hatt noen betydning for sykkelsporten i det hele tatt, hevder Armstrong.

Han langer også ut mot Pat McQuaid, presidenten i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

- Så lenge McQuaid sitter med makten, kommer ikke sykkelsporten til å forandre seg. Derfor ønsker ikke UCI å opprette en sannhetskommisjon, fordi det som da ville komme fram, ville føre til at både McQuaid, Hein Verbruggen og hele organisasjonen som kalles Det internasjonale sykkelforbundet faller sammen som et korthus, mener Lance Armstrong.

Årets Tour de France starter på Korsika lørdag med en 212 kilometer flat etappe.

(NTB)