Armstrong: - Umulig å vinne Touren uten doping

- Hvordan kan han vite det...?, svarer tidligere vinner.

UMULIG:  Lance Armstrong vant Tour de France hele sju ganger, men er fratatt alle ertter at han innrømmet dopingbruk. Nå sier amerikaneren at det ikke er mulig å vinne verdens mest prestisjefylte ritt uten å være dopet. Foto: REUTERS / Wolfgang Rattay / NTB Scanpix
UMULIG: Lance Armstrong vant Tour de France hele sju ganger, men er fratatt alle ertter at han innrømmet dopingbruk. Nå sier amerikaneren at det ikke er mulig å vinne verdens mest prestisjefylte ritt uten å være dopet. Foto: REUTERS / Wolfgang Rattay / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lance Armstrong vant Tour de France sju ganger fra 1999 til 2005. Han mener det er umulig å vinne dette rittet uten bruk av prestasjonsfremmede midler.

- Å vinne Tour de France uten doping? Nei, det er umulig, sier amerikaneren lettere irritert til avisen Le Monde, når han blir spurt om det var mulig å vinne ritt i den perioden han dominerte verdens største sykkelritt.

- Arrangørene har strøket meg fra listen over tidligere vinnere, men rittet ble jo arrangert i den perioden, og da må det jo være en vinner. Likevel har ikke en eneste rytter stått fram og gjort krav på de seirene jeg er blitt fratatt, sier Armstrong.

Bernhard Hinault som har fem seirer fra Tour de France, kommenterer Armstrongs uttalelser på denne måten:

- Han kan ikke vite hvordan det er å kjøre Touren uten bruk av dopingmidler...

Livstids utestengelse Lance Armstrong er utestengt fra all idrett for livstid etter at Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) offentliggjorde sin knusende rapport om Armstrongs dopingmisbruk i fjor. Senere sto amerikaneren fram på Oprah Winfrey-show og innrømmet bruk av forbudte stoffer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer