Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Armstrong angrer ikke: - Jeg ville gjort det samme igjen

Er utestengt på livstid.

(Dagbladet): I et stort intervju med BBC innrømmer Lance Armstrong  at han hadde dopet seg på nytt hvis han fikk muligheten.

- Hvis vi snakker 2015, hadde jeg ikke dopet meg. Men hvis du hadde tatt meg med tilbake til 1995, da sykkelsporten var gjennomsyret av doping, ville jeg nok ha gjort det samme igjen, sier Armstrong til BBC.

Midt på 90-tallet brukte Lance Armstrong forbudte stoffer for første gang for å vinne en sykkelkonkurranse. Deretter gjennomsyret jukset karrieren hans.

• Les også: Livet etter fallet - hva skjedde med mannen som mistet alt? 

Holdt alt skjult Armstrong ble fratatt sju Tour de France-titler og utestengt fra idetten på livstid da han erkjente å ha dopet seg til alle triumfene.

Den amerikanske syklisten nektet i et tiår for at han benyttet seg av forbudte stoffer før han innrømmet alt  i 2013.  Da var han presset opp i et hjørne han ikke kom ut av. 

Samme året ble han fratatt alle TdF-titlene og utestengt fra idretten på livstid.  Den eneste store tittelen Lance Armstrong står igjen med, er VM-seieren fra Oslo i 1993.

Armstrong føler fortsatt at han er den riktige vinneren - og fortjente seierne i det franske rittet. 

- Det må være en vinner, det sier jeg bare som en tilhenger. Jeg føler at jeg har vunnet de tourene, sier han til BBC. 

Eneste han angrer på Det eneste Armstrong ville forandret på hvis han fikk gå gjennom karrieren på nytt - er hvordan han oppførte seg mot alle som gikk etter han.

Amerikaneren slo som regel hardt tilbake mot alle som hevdet han ikke var ren da han vant Tour de France sju ganger på rad mellom 1999 og 2005.

- Jeg kunne ønske å endre mannen som gjorde de tingene, kanskje ikke avgjørelsen om å dope seg, men måten han oppførte seg på. Måten han behandlet folk på, måten han ikke kunne slutte å kjempe på. Det var uakseptabelt og utilgivelig, sier Armstrong om seg selv og innrømmet at han var en drittsekk mot minst et dusin personer.