Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Armstrong beholder ledertrøya

Vinokourov vant den dramatiske spurten hvor Beloki falt og ble fraktet vekk på båre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drøyt fire kilometer før målpassering, fikk spanske Joseba Beloki i Once-teamet sleng i en sving. Bakhjulet låste seg og Beloki slo seg kraftig i fallet. Etter at hovedfeltet passerte, ble han lagt på båre og kjørt til sykehus. Alt tyder dermed på at Tour de France er over for spanjolen.

Lance Armstrong måtte kjøre av veien og ut i åkeren for å unngå å smelle inn i Beloki. Det var dyrebare sekunder for Tour-lederen som forsøkte å ta igjen Vinokourov som lå 15 sekunder foran. Uhellet gjorde at kasakhstaneren var helt uten konkurranse i de resterende nedoverbakke-kilometerene til målpasseringa i Gap. Der ankom han målområdet, som var farget i rød, hvitt og blått til ære for Frankrikes nasjonaldag.

Hovedgruppa med Lance Armstrong og italienske Paolo Bettini kom i mål 37 sekunder bak.

Tour-lederen fra Texas beholdt ledertrøya. Beloki var på andreplass sammenlagt før dagens løp, men nå er det Vinokourov som har plassen bak amerikaneren - 21 sekunder bak.

  • Dagens etappe var 184,5 kilometer fra Bourg d'Oisans til Gap. Thor Hushovd slapp taket på hovedfeltet da det var 30 kilometer igjen til mål.
<B>UTE AV TOUREN: Her gjør Joseba Beloki seg klar til dagens start. Han kom aldri til slutten etter et svært dramatisk fall i høy hastighet. Once-kapteinen var regnet som en av de største utfordrerne til sammenlagtseieren.