Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Armstrong ber Landis gå i dekning

Kommer med ny støtteerklæring til dop-syklisten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Floyd Landis har fått sparken fra Phonak og fordømmes av en hel idrettsverden etter at han ble avslørt som juksemaker.

Men én mann står fjellstøtt ved hans side: Landsmannen Lance Armstrong.

Den tidligere Tour de France-kongen, som gjentatte ganger har fått dopingbeskyldninger mot seg, tror fortsatt Landis snakker sant når han bedyrer sin uskyld.

Selv om både A- og B-prøven viste testosteronverdier skyhøyt over den tillatte grensa.

- Det er åpenbart ingen god situasjon for sykkelsporten. Det erkjenner vi alle, Floyd også. Men jeg er en fan og supporter av Floyd Landis. Jeg tror på ham, sier Armstrong til AP.

Mye på TV og radio

Landis har figurert mye i media etter dopavsløringen. Han har blant annet stilt opp hos flere amerikanske talkshow-verter, og på de fire største TV-stasjonene i USA. Forsøkene hans på å renvaske seg har imidlertid blitt stemplet som patetiske av flere markante sykkelpersonligheter.

Armstrong tror Landis vil gjøre seg selv - og Armstrong selv - en tjeneste dersom han gjør seg selv mindre tilgjengelig for pressen.

BER LANDIS LIGGE LAVT: Floyd Landis vant Tour de France, men ble senere avslørt som dopingbruker. I etterkant har han stilt opp på en rekke TV- og radioprogrammer. Her er han gjest i Adam Carolla morning radio show. Foto: REUTERS
BER LANDIS LIGGE LAVT: Floyd Landis vant Tour de France, men ble senere avslørt som dopingbruker. I etterkant har han stilt opp på en rekke TV- og radioprogrammer. Her er han gjest i Adam Carolla morning radio show. Foto: REUTERS Vis mer

- På dette tidspunktet og i den alderen, vil man ikke få en fair behandling i mediene. Jo mer han stiller opp og prater om det, jo mer må jeg prate om det. Det beste vil være å la prosessen gå sin gang og komme seg ut av nyhetsbildet. Jeg ville oppfordret ham om å holde en lav profil, sier Armstrong.

<B>PÅ TV:</B> Her er Floyd Landis på TV-showet «Today» hos NBC.
<B>GIR RÅD:</B> Lance Armstrong ber Floyd Landis skygge unna pressen.