Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Armstrong betalte ekskona 66 millioner for å holde kjeft

Om dopingjukset.

EKTEPAR: Kristin og Lance Armstrong var gift, men skilte seg i 2004. Innen et år etter skilsmissen hadde de inngått en avtale om at Kristin skulle holde kjeft om Lances juks. Foto: REUTERS / Stefano Rellandini / NTB Scanpix
EKTEPAR: Kristin og Lance Armstrong var gift, men skilte seg i 2004. Innen et år etter skilsmissen hadde de inngått en avtale om at Kristin skulle holde kjeft om Lances juks. Foto: REUTERS / Stefano Rellandini / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Nye detaljer fra Lance Armstrongs karriere som idrettshistoriens største juksemaker kommer stadig fram.

I dag skriver den danske avisa BT at ferske dokumenter viser at han betalte ekskona Kristin Armstrong over 60 millioner kroner for å holde kjeft om sitt omfattende dopingjuks.

Lance og Kristin Armstrong skilte seg i 2004, og sykkelstjerna skal åpenbart ha vært bekymret etter at de to gikk hver sin vei.

Har aldri vitnet Det er dokumenter fra søksmålet fra forsikringsselskapet Acceptance Insurances som, ifølge BT, viser at Armstrong allerede innen et år etter skilsmissen hadde inngått en avtale med ekskona.

I dokumentene framgår det at hun fikk 60 millioner danske kroner (66 millioner i norske kroner) for å tie. Hvis hun brøt avtalen ville det koste henne dyrt.

USADAs rapport om Armstrongs dopingmisbruk er sannsynligvis et bevis på at Kristin Armstrong holdt avtalen. Selv om hun er nevnt mange ganger i rapporten, har hun aldri vitnet.

Inngikk forlik Ekskona har også avvist at hun har vært vitne til Armstrong dopingjuks, selv om tidligere lagkamerater har hevdet at hun har vært tilstede når Armstrong satte sprøyter med EPO.

Armstrong er forøvrig blitt enig med Acceptance Insurances om å inngå forlik i natt. Forsikringsselskapet, som i sin tid sponset Armstrong, krevde tre millioner dollar i erstatning for bonusutbetalinger til eksrytteren.

Forliket betyr, ifølge Cycling News, at Armstrong slipper å vitne i retten om dopingmisbruket sitt.

• Armstrong har også andre, uavklarte, søksmål rettet mot seg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media