Armstrong dopbeskyldes igjen

Lance Armstrongs personlige assistent i to år er overhodet ikke i tvil om at mannen i den gule ledertrøya har brukt forbudte midler for å vinne Tour de France.

PARIS (Dagbladet): Mike Anderson (33) var Armstrongs personlige assistent og altmuligmann i to år. Nå møtes de snart i retten. Anderson vil overbevise de sportslige autoritetene om at Lance Armstrong jukser, sier han i et stort intervju med den franske avisa Le Monde.

I februar 2004 ryddet Anderson opp i Armstrongs villa i Spania før han skulle komme med sin kjæreste, Sheryl Crow.

Steroider

-  Jeg fant en eske steroider (androstenin) på badet. Jeg sa ingen ting til Lance, men etter det ble forholdet mellom oss dårligere. Han måtte ha skjønt at jeg hadde sett det, sier Anderson til Le Monde.

Anderson er sikker på at det dreide seg om et dopingprodukt, fordi han har medisinske kunnskaper.

Alle gjør det

-  Før han vant i 2004 snakket vi om den belgiske syklisten Johan Museeuw, som hadde hatt problemer etter å ha brukt steroider. Armstrong så meg i øynene og sa: «Alle gjør det». Han forventet at jeg skulle bifalle at han som alle andre brukte sterioder, og reagerte kaldt da jeg nektet å si at jeg forsto det. Etter det ble det større avstand mellom oss, sier Anderson.

Mike Anderson sier han er blitt utsatt for press for å tie. Lance Armstrong ville tvinge ham til å gå med på en avtale. Da de skjønte at han satt inne med farlig informasjon, gikk de til rettssak mot ham for pengeutpressing.

 NYE ANKLAGER:  I gul ledertrøye er Lance Armstrong på vei mot sin 7. Tour de France-triumf. Nå beskyldes han igjen for å bruke forbudte midler i kampen for å vinne. Foto: AP
NYE ANKLAGER: I gul ledertrøye er Lance Armstrong på vei mot sin 7. Tour de France-triumf. Nå beskyldes han igjen for å bruke forbudte midler i kampen for å vinne. Foto: AP Vis mer

-  Lance Armstrong lurer ikke bare meg, men hele verden, sier Mike Anderson til Le Monde.

PERSONLIG ASSISTENT: Mike Anderson jobbet tett med Lance Armstrong i to år.