I TRØBBEL: Lance Armstrong saksøkes av myndighetene. I avhør skal han ha innrømmet å ha dopet seg allerede i 1993. Foto: STEPHANE DE SAKUTIN (Scanpix/Afp)
I TRØBBEL: Lance Armstrong saksøkes av myndighetene. I avhør skal han ha innrømmet å ha dopet seg allerede i 1993. Foto: STEPHANE DE SAKUTIN (Scanpix/Afp)Vis mer

Armstrong dopet seg for første gang i 1993

Skal ha innrømmet i avhør.

(procycling.no): I et syv timers langt avhør forrige måned skal Lance Armstrong ha innrømmet å ha brukt doping for første gang i 1993.

Det melder USA Today.

Flere utdrag fra avhøret har blitt inkludert i nylig arkiverte rettsdokumenter.

- Når brukte du for første gang et ulovlig stoff eller en ulovlig metode, spurte myndighetenes advokat Robert Chandler, ifølge USA Today.

- Mest sannsynlig i 1993, svarte Armstrong.

Da Chandler spurte den tidligere sykkelkongen om det var mulig at han startet før 1993, forklarte Armstrong at han ikke var helt sikker på når han brukte doping for første gang.

- Jeg er ikke krystallklar på hva jeg gjorde for 22 år siden, men så vdt jeg kan huske, er det så godt jeg kan tidfeste det.

På spørsmål om hva han da brukte, var svaret Synacthen.

Ifølge Wikipedia er stoffet kjent som et dopingmiddel som blir brukt for å øke utskillelsen av glukokortikoider, deriblant kortisol, fra binyrene.

Avhøret ble gjort i forbindelse med myndighetenes søksmål av mannen som allerede er fratatt sine syv Tour de France-titler.

Selv om avhøret varte i hele sju timer, ønsker myndighetene nå å få mer tid til å grille amerikaneren under ed.

Tidligere denne uka kom det også frem at de amerikanske statsadvokatene ønsker å vite om legene som behandlet Armstrong for kreft i 1996, visste at han var dopet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Armstrong innrømte utstrakt doping i 2013, men avslørte ikke hvilket år han startet i.

Amerikaneren har blitt strippet for alle sine Tour de France-triumfer samt blitt utestengt fra all idrett på livstid.

Denne saken er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!