Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Armstrong dropper Touren

Får ikke sin sjuende strake seier.

Lance Armstrong stiller ikke til start i Tour de France til sommeren, ifølge stjernesyklisten selv.

Amerikaneren mener han har bevist sine egenskaper som etapperittsyklist med seks strake seirer i Tour de France. Det er en mer enn Eddy Merckx, Jacques Anquetil, Bernard Hinault og Miguel Indurain.

I 1993 slo han gjennom med et brak i Oslos gater med VM-seier. Høsten 1996 ble han rammet av kreft. To og et halvt år senere vant han sin første Tour-tittel. Nå skal «Big» Lance Armstrong igjen vise sine egenskaper som endagsrytter.

- Jeg vil ikke dra tilbake dit. Hvilken virkelighet er best; vil jeg tilbake, eller er det andre ting jeg vil gjøre? Det ER andre ting jeg vil gjøre i sykling, sa Armstrong i et intervju med en nederlandsk TV-kanal nylig.

Laget hans, Discovery Channel, har fortsatt til gode å bekrefte Armstrongs avslag til Tour-start.

Hovedmålene kommende sesong blir endagsrittene Flandern rundt, Paris - Roubaix, Fleche Wallonne og Liege - Bastogne - Liege.

- Jeg har en enorm trang til å satse på nettopp de løpene, slo Armstrong fast.

Heller ikke i de øvrige GT-løpene (Grand Tour) ser det ut til at den største stjernen stiller i 2005. Giro d\'Italia nekter han å stille opp i så lenge italienerne fortsetter å kritisere ham for samarbeidet med den kontroversielle legen Michele Ferrari.

Spania rundt er ikke stort nok, ifølge Armstrong.

(NTB-AFP)

INGEN FEIRING NESTE ÅR:</B> Lance Armstrong satser ikke på ny Tour de France-seier til sommeren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media