Armstrong får hoppe bukk over reglene

Grønt lys for å sykle i Tour Down Under.

Lance Armstrong får sykle Tour Down Under i Australia. Det har Det internasjonale sykkelforbundet bestemt.

Amerikaneren sjokkerte sykkelverdenen da han annonserte at han vil gjøre et forsøk på å vinne sitt åttende Tour de France neste sommer. Han sa også at hans comeback ville være i Tour Down Under, men dette så vanskelig ut på grunn av regelverket som sier at syklister som har lagt opp må levere et biologisk pass seks måneder før det første rittet de skal delta i.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har likevel gitt Armstrong grønt lys til rittet som går 20.-25. januar neste år.

- UCI har vedtatt å godkjenne Lance Armstrongs deltakelse i Tour Down Under, det første rittet på Pro Touren i 2009, heter det i en uttalelse fra forbundet som innrømmer at de vil følge amerikaneren tett fram mot rittet, i stedet for å håndheve reglementet til punkt og prikke. Hadde de gjort det, ville han ikke vært klar før 1. februar.

- UCI vil påpeke at Lance Armstrong vil bli, og har vært, strengt overvåket i perioden fram mot rittet, heter det.

(NTB)

FIKK GRØNT LYS: Regelverket sier egentlig at syklister må levere et biologisk pass seks måneder før de skal konkurrere. Men det gjøres et unntak for Lance Armstrong. Foto: AFP
FIKK GRØNT LYS: Regelverket sier egentlig at syklister må levere et biologisk pass seks måneder før de skal konkurrere. Men det gjøres et unntak for Lance Armstrong. Foto: AFP Vis mer