Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Armstrong får så øra flagrer etter Twitter-utspill: - Er de for sterke til å være rene?

- Vær så snill, slutt.

FÅR KRITIKK: Lance Armstrong ble fratatt sju Tour de France-seirer etter at han innrømmet å ha dopet seg til samtlige. Nå får en Twitter-melding sykkelfansen til å rase. Foto: AP Photo/Bas Czerwinski
FÅR KRITIKK: Lance Armstrong ble fratatt sju Tour de France-seirer etter at han innrømmet å ha dopet seg til samtlige. Nå får en Twitter-melding sykkelfansen til å rase. Foto: AP Photo/Bas Czerwinski Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lance Armstrong ble utestengt fra sykkelsporten på livstid etter at det kom fram at han hadde dopet seg til sju sammenlagtseire i Tour de France.

Men Armstrong følger fortsatt med på det som er sommerens store sykkelritt, og legger ut flere meldinger relatert til rittet på sin Twitter-konto.

I går la han ut en melding som skaper sterke reaksjoner. 43-årigen får rett og slett så øra flagrer etter denne kommentaren:

- Det er tydelig at (Chris) Froome/(Richie) Porte og Team Sky er veldig sterke. For sterke til å være rene? Ikke spør meg, jeg har ikke peiling.

- Vær så snill, slutt Man skal ikke kaste stein i glasshus, som det heter. Etter å ha blitt fratatt sju Tour de France-seiere etter at det kom fram at han var dopet ved de anledningene, mener enkelte at amerikaneren burde holde munn.

- Herr Armstrong, du pleide å spørre «hva går jeg på». Froome og Porte går på syklene sine åtte timer daglig, og sliter ræva av seg, svarer en bruker på nettstedet.

En bruker ved navn Daniel Castille ber Armstrong om å slutte:

- Du ødela ryktet til dette flotte sykkelrittet, og nå prøver du å ødelegge det ytterligere ved å anklage andre? Vær så snill, slutt, skriver han - som også får svar av Armstrong.

LEDER TOUR DE FRANCE: Chris Froome. Foto: REUTERS/Eric Gaillard
LEDER TOUR DE FRANCE: Chris Froome. Foto: REUTERS/Eric Gaillard Vis mer

- Jeg anklager ingen, faktisk gjør jeg det motsatte. Jeg er ikke interessert i, ei har jeg kredibilitet til, å komme med noen mening der.

Tilbake i Touren Også internasjonale medier har plukket opp Armstrong-uttalelsen. Også den franske storavisa L'Equipe:

«Han er utstengt for livet fra sykkelsporten, men for Lance Armstrong er det ikke forbudt å snakke. Og han er ikke redd for å si sin mening, selv når ingen spør eller vil høre den,» skriver de.

Men i dag får Lance Armstrong et gjensyn med sommerens store sykkelritt. Armstrong skal nemlig sykle deler av årets Tour de France med formål å samle inn penger til blodkreftsaken.

Presidenten i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), Brian Cookson, har uttalt at det er respektløst om Armstrong stiller opp. Han har advart amerikaneren mot å gjøre det.

UCI-presidenten er ikke den eneste som stiller seg negativ til at Armstrong stiller opp i rittet.


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!