Armstrong forsvarer bruk av kontroversiell lege

Allerede etter den andre dagen av Tour de France følte Lance Armstrong at det var nødvendig å poengtere at han aldri har brukt prestasjonsfremmende midler.

Etter å ha kjørt inn til en beskjeden 49. plass på den første etappen av årets Tour de France kom den regjerende mesteren Lance Armstrong nok en gang med uttalelser om at han aldri har brukt prestasjonsfremmende midler.

Avsløringer

Bakgrunnen for uttalelsene sent søndag kveld, var avsløringer i italienske og franske aviser om hans nære samarbeid med legen Michele Ferrari.

Ferrari har blitt satt i forbindelse med en rekke episoder hvor dopingpreparatet EPO har blitt brukt. Han er også tidligere elev av dopingpioneren Francesco Conconi. Den italienske sportsavisa Gazette Dello Sport går så langt som til å beskrive ham som «en av de mest kontroversielle legene innen sykkelsporten.»

Kontroversiell

Armstrong bekreftet i går at han arbeider sammen med Ferrari, men benekter bruk av prestasjonsfremmende midler.

- Jeg har aldri lagt skjul på mitt forhold til Michele Ferrari, sa Armstrong, men han innrømmet at hans samarbeidspartner er kontroversiell.

- Han fikk et dårlig rykte blant folk flest, på grunn av uttalelser han kom med i 1994 om EPO, sa Armstrong.

- Han har aldri diskutert EPO med meg og jeg har aldri brukt det. Ferraris rolle dreier seg om diett, motivasjon og trening, noe som er naturlige metoder å forbedre seg på, sa Armstrong.

Franske etterforskere holder fortsatt på å undersøke om Armstrongs lag U.S. Postal Service brukte illegale stoffer under fjorårets Tour de France. Resultatene av dopingtestene fra i fjor vil ikke bli offentliggjort før etter årets Tour.

- Jeg har blitt testet med jevne mellomrom i karrieren, også i Tour de France i 1999 og 2000, og nå sist under Sveits rundt, sier Armstrong som aldri har testet positivt.

<B>PRATER:</B> Tyler Hamilton (til venstre) og Lance Armstrong prater under den første etappen av Tour de France i går, etterpå kommenterte Armstrong forholdet til doktor Ferrari.