Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Armstrong gjør alt for å blokkere søksmål fra staten

Vil unngå regning på 70 millioner.

KJEMPER: Lance Armstrong har innrømmet dopingbruk, men advokatene hans har fortsatt nok å henge fingra i. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS / NTB Scanpix
KJEMPER: Lance Armstrong har innrømmet dopingbruk, men advokatene hans har fortsatt nok å henge fingra i. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Procycling.no): I et forsøk på å unngå en utbetaling på 12 millioner dollar (drøye 70 milloner kroner), har Lance Armstrong anmodet høyesterett i Texas om å stoppe gjenåpningen av hans juridiske strid med forsikringsselskapet SCA.

Den vanærede texaneren har vært i tvist med SCA siden 2005, da selskapet etterforsket påstander om doping og nektet å utbetale bonuser for Armstrongs Tour de France-triumfer.

Partene ble til slutt enige og saken ble avsluttet da Armstrong sverget under ed om at han ikke dopet seg.

Livstidsutestengt I 2013 innrømmet han imidlertid omfattende dopingbruk. Armstrong ble utestengt på livstid og mistet sine sju Tour de France-titler.

I fjor tok SCA Promotions derfor rettslige skritt med sikte på å gjenåpne saken og gjenvinne sine 12 millioner dollar. Armstrongs juridiske rådgivere mener imidlertid det ikke er grunnlag i loven for å gjenåpne saker hvor partene har kommet til enighet frivillig. Det skriver nyhetsbyrået AP.

Lavere domsinstanser har ikke stanset saken. Armstrong har flere søksmål rettet mot seg i kjølvannet av dopingavsløringen rundt hans US Postal Team.

Den tidligere Tour-kongen har allerede inngått forlik med avisen Sunday Times og Acceptance Forsikring. Det amerikanske justisdepartementet har også gått til søksmål mot Armstrong.

Bedrageri US Postal var hovedsponsor for Armstrong og laget hans de første årene han begynte å vinne i Tour de France.

Det ble angivelig utbetalt 40 millioner dollar (240 millioner kroner) i sponsorpenger fra 1998 til 2004, og at minst 17,9 millioner dollar (cirka 110 millioner kroner) gikk direkte til Armstrong.

Justisdepartementet mener at den tidligere sykkelstjerna har begått bedrageri ved juks og løgn, og nå ønsker staten pengene sine tilbake med renter. Det skal være snakk om et krav på rundt 100 millioner dollar.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!