Armstrong grillet om doping

Millionene kan begynne å rulle etter vitneforklaring.

BLE GRILLET: Torsdag vitnet Lance Armstrong under ed om det omfattende dopingprogrammet som hjalp han vinne Tour de France hele sju ganger. Det kan koste den vanærede syklisten dyrt idet flere søksmål venter. Foto: AFP
BLE GRILLET: Torsdag vitnet Lance Armstrong under ed om det omfattende dopingprogrammet som hjalp han vinne Tour de France hele sju ganger. Det kan koste den vanærede syklisten dyrt idet flere søksmål venter. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lance Armstrongs nedadgående  spiral etter avsløringen om vidstrakt dopingbruk fortsetter. Torsdag ble den detroniserte Tour de France-kongen tvunget til å vitne under ed i forbindelse med søksmålet SCA har anlagt mot ham.

Armstrong innrømmet riktignok i sitt mye omtalte intervju med Oprah Winfrey i fjor at han brukte prestasjonsfremmende midler gjennom store deler av sin karriere, men texaneren har aldri stått frem med nærmere detaljer om dopingprogrammet som hjalp ham vinne Tour de France hele sju ganger.

Men alt dette endret seg torsdag da Armstrong ifølge USA Today vitnet under ed om sin rolle i det amerikanske antidoping-myndigheter har karakterisert som det mest sofistikerte og vellykket dopingprogrammet i idrettshistorien. I en rettsal i Austin (Texas) ble Armstrong grillet.

I et forsøk på å unngå utbetalingen på 12 millioner dollar (drøye 70 millioner kroner) hadde Armstrong anmodet høyesterett i Texas om å stoppe gjenåpningen av hans juridiske strid med forsikringsselskapet SCA.

Den vanærede syklisten har vært i tvist med SCA siden 2005, da selskapet etterforsket påstander om doping og nektet å utbetale bonuser for Armstrongs Tour de France-triumfer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer