Armstrong håndplukket hjelperne

- Lance Armstrong hadde aldri greid å vinne Tour de France sju ganger uten laget sitt.

Det sier Dag Otto Lauritzen til Sportmagasinet, nordmannen som selv har vært hjelperytter i Tour de France.

Lørdag starter sirkuset igjen, med prolog fra Strasbourg. Herfra til det endelige målet i Paris\' prydgate Champs Elysées 23. juli, er er det 3653,6 kilometer med beinhardt slit.

Lagets kapteiner, som vår egen Thor Hushovd, får mye oppmerksomhet for jobben de legger ned. Men egentlig blir de båret på hendene. Av sine hjelpere, lagkameratene.

I Sportmagasinet fredag kan du lese om stjernenes primadonnanykker og hjelperytternes ydmykhet; om taktikken og spillet, de usynlige jobbene og blodet som ikke alltid når TV-kameraene.


- Jeg blir nok aldri noen superstjerne i sporten, men jeg er glad for det jeg har fått til, sier Kurt Asle Arvesen, som ikke kom med på sitt danske lag CSC denne gangen.

- De skrev ingenting om at jeg hadde ofra livet mitt for Andy, forteller Dag Otto Lauritzen, fra den gangen han dro amerikanske Andy Hampsten over fjellene til seier i Italia Rundt.

Dagen etter kunne han lese i Dagbladet at han \'bare\' ble nummer 102, én time og fem minutter etter vinneren.

Johan Kaggestad, TV 2s ekspertkommentator i Tour de France, forklarer:

AVHENGIG AV STØTTE: - Lance Armstrong hadde aldri greid å vinne Tour de France sju ganger uten laget sitt, sier Dag Otto Lauritzen til Sportmagasinet. Foto: BERNARD PAPON/REUTERS
AVHENGIG AV STØTTE: - Lance Armstrong hadde aldri greid å vinne Tour de France sju ganger uten laget sitt, sier Dag Otto Lauritzen til Sportmagasinet. Foto: BERNARD PAPON/REUTERS Vis mer


- Hjelperytterne brenner kruttet på å tette luker, kjøre inn brudd og hente flasker og mat i bilene bak.

Med andre ord: De har ingen mulighet til å vinne.

Det har derimot kapteinen, han som er utpekt til å kapre den gule, den grønne eller den rødprikkete trøya. Som Lance Armstrong, mannen med utrolige sju seire på rad.


- Han hadde aldri greid det uten laget. Han håndplukka ryttere for Tour de France, slår Dag Otto Lauritzen fast.

Armstrong håndplukket hjelperne
KAPTEIN: Thor Hushovd er kaptein på årets Credit Agricole-lag og vil få den hjelpen av trenger for at laget og Knut skal nå sitt mål: Å vinne den grønne trøya også i år.