Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Armstrong håper å få konkurrere igjen

I triatlon.

VIL KONKURRERE: Lance Armstrong trener hardt og er fortsatt i topp form. Den tidligere stjernesyklisten håper å komme tilbake og få konkurrere igjen, i alle fall i triatlon. Foto: AP Photo/Courtesy Sony Pictures Classics, Maryse Alberti/NTB Scanpix
VIL KONKURRERE: Lance Armstrong trener hardt og er fortsatt i topp form. Den tidligere stjernesyklisten håper å komme tilbake og få konkurrere igjen, i alle fall i triatlon. Foto: AP Photo/Courtesy Sony Pictures Classics, Maryse Alberti/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lance Armstrong trener hardt og er fortsatt i topp form. Den tidligere stjernesyklisten håper å komme tilbake og få konkurrere igjen, i alle fall i triatlon.

Men da må han ha amnesti fra den livslange utestengelsen han er idømt av Det amerikanske antidopingbyrået (USADA). Derfor bruker Armstrong mye av tiden sin på å vente. Han venter på å bli tatt inn i varmen igjen, men foreløpig venter han forgjeves.

- Armstrong-saken er ferdigbehandlet og arkivert. Mer er det ikke å si om det, sa sjefen for Verdens antidopingbyrå (WADA, John Fahey, i november i fjor. Han vil ikke høre snakk om at Armstrong skal tilbake i idretten, ikke i noen sammenheng.

Det er gått et drøyt år siden Armstrong sto fram i et TV-program og innrømmet overfor Oprah Winfrey at han hadde dopet seg til sju seirer i Tour de France. Han ble strippet for både de seirene og en OL-medalje han hadde vunnet. Fallet var enormt.

Frykter konkurs Det er ikke bare selve dopingsaken og kampen om å få komme tilbake til idretten igjen som bekymrer Armstrong. I etterkant av dopinginnrømmelsene er han også blitt saksøkt på alle bauer og kanter. Verst er søksmålet fra tidligere sponsor US Postal.

Dersom Armstrong taper denne saken, risikerer han å bli bankerott. Søksmålet kan koste ham 120 millioner dollar (vel 750 millioner kroner).

- Det har vært en tøff tid etter at jeg kom med innrømmelsen min. Det har vært ekstra tøft for meg, fordi jeg ikke gjorde annet, eller brukte andre stoffer, enn alle gjorde på den tiden, sier Armstrong.

Han innrømmer at fallet har vært stort på alle områder. Han sier også at han fortjener å bli straffet for det han har gjort, fordi han holdt dopingen skjult i så mange år, men likevel føler han seg urettferdig behandlet.

For strengt - Jeg synes ikke jeg fortjener «dødsstraff» for det jeg har gjort. Det er på ingen måte rettferdig. Andre som har gjort omtrent det samme som meg, har sluppet mye billigere unna, hevder han.

Det eneste han virkelig angrer på, er at han brukte sin egen kreftsykdom og kreftsaken bevisst for å nekte dopingmisbruk.

- Når jeg tenker på det, blir alt annet av liten betydning. Jeg skulle ikke ha brukt kreftsaken til min egen fordel i dopingsaken, sier Armstrong.

Men fortsatt håper han å få amnesti, slik at han igjen kan konkurrere og engasjere seg i aktiv idrett. Han trener knallhardt hver dag og holder tilhengerne oppdaterte via GPS og Twitter.'

Men foreløpig virker et amnesti og en tilgivelse fjernt for 42-åringen fra Texas.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!