GJOR OPP FOR SEG: Lance Armstrong skal ha kommet til enighet og betalt ut mer enn ti millioner dollar (vel 90 millioner kroner) til det britiske promotorselskapet SCA Promotion. Foto: Graham Hughes/The Canadian Press/AP
GJOR OPP FOR SEG: Lance Armstrong skal ha kommet til enighet og betalt ut mer enn ti millioner dollar (vel 90 millioner kroner) til det britiske promotorselskapet SCA Promotion. Foto: Graham Hughes/The Canadian Press/AP Vis mer

Armstrong har gjort opp med promotorselskap

Betalt vel 90 millioner kroner i erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lance Armstrong skal ha kommet til enighet og betalt ut mer enn ti millioner dollar (vel 90 millioner kroner) til det britiske promotorselskapet SCA Promotion.

Det er avisen The Sunday Times som melder at den skandaliserte og dopingtatte syklisten er kommer til enighet med SCA-eier Bob Hamman, en tidligere amerikansk bridgespiller.

Bakgrunnen for saken og pengekrangelen var at Hamman og hans selskap tilbakeholdt en utbetaling på cirka fem millioner dollar (vel 45 millioner kroner) til Armstrong etter at syklisten var utsatt for påstander om doping i 2004.

Armstrong saksøkte Hamman og selskapet hans og vant fram. SCA måtte betale Armstrong 7,5 millioner dollar i tillegg til en utbetaling på 4,5 millioner som han hadde fått tidligere.

I 2013 innrømmet Armstrong dopingbruk. Han ble samtidig fratatt sine sju strake sammenlagtseirer i Tour de France. Dermed kom saken med SCA og Hamman i et nytt lys.

Nå har de to partene kommet til enighet og gjort opp seg imellom. Samtidig er 44 år gamle Armstrong og SCA med Hamman i spissen blitt enige om ikke å offentliggjøre detaljer fra avtalen de har kommet fram til.

Armstrong risikerer også å bli saksøkt av det amerikanske justisdepartementet. Det er snakk om et søksmål, som kan koste ham 90 millioner dollar (ca. 850 millioner kroner), dersom han skulle tape.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer