FÅR TI ÅR: I dag fikk tidligere sportsdirektør i blant annet Radioshack, Johan Bruyneel (t.h.) og flere tidligere støttespillere til Lance Armstrong lange utestengelser fra sykkelsporten. Foto: AP Photo / Alessandro Trovati / NTB Scanpix
FÅR TI ÅR: I dag fikk tidligere sportsdirektør i blant annet Radioshack, Johan Bruyneel (t.h.) og flere tidligere støttespillere til Lance Armstrong lange utestengelser fra sykkelsporten. Foto: AP Photo / Alessandro Trovati / NTB ScanpixVis mer

Armstrong-hjelpere får lange utestengelser

Klager på dommen.

Tre medarbeidere som arbeidet tett med den dopingutestengte syklisten Lance Armstrong er også utestengt fra idretten i lang tid.

Ti år USAs antidopingmyndigheter (USADA) opplyser at Armstrongs tidligere teamsjef Johan Bruyneel er utestengt i ti år. Legen Pedro Celaya er utestengt i åtte år, og det samme er treneren Jose «Pepe» Marti.

Alle tre var tilknyttet profflaget US Postal Service.

Bruyneel føler at han har fått mer skyld enn han har fortjent.

Syndebukker - Jeg nekter ikke for at det er elementer i min karriere som jeg ønsker skulle ha vært annerledes. Jeg nekter heller ikke for at doping var en del av syklingen for en periode. Likevel mener jeg at et lite mindretall av oss i miljøet er utnevnt til syndebukker for en hel generasjon. Det er unektelig noe feil med et system der seks stykker blir stilt til ansvar og straffet for synder begått av en hel generasjon, skriver 49-åringen på sin hjemmeside.

(NTB)