Armstrong i rute

Lance Armstrong er på vei mot sin sjette strake seier i Tour de France. Tre av konkurrentene brøt, resten ble knust.

(Dagbladet.no): I dag som i går ble det et rent spurtoppgjør mellom Armstrong og Ivan Basso. I dag var rollene byttet om, og Armstrong tok etappeseieren.

I vinnerintervjuet etter målpassering ble Armstrong spurt om hva han tenkte om at mange av de antatt konkurrentene ikke klare å henge med.

- Jeg er overrasket. Mange av dem er jo til og med ute av løpet, sa Lance Armstrong.

I dag måtte både Tyler Hamilton, Haimar Zubeldia og Denis Melchov trekke fra Tour de France.

Iban Mayo forsøkte også å trekke seg. Baskeren gikk faktisk av sykkelen før han ble tvunget tilbake på setet av Euskatel-lagledelsen.

- Nå er det jo bare Basso og Klöden igjen. Og kanskje Mancebo, sier Armstrong.

Han nevnte ikke engang Jan Ullrich, som tapte nye 2.41 i dag. Som i går fikk Ullrich også i dag problemer i den siste stigningen. Han hadde ingen til å hjelpe seg, og tross heltmodig innsats ble avstanden stor fram til Armstrong.

Thor Hushovd ble nummer 99 på dagens etappe, 37 minutter og 40 sekunder bak Armstrong. Fire minutter og 40 sekunder seinere kom Kurt Asle Arvesen inn på 148. plass.

Alle resultater fra dagens etappe

MIDTPUNKTET: Amerikaneren Lance Armstrong markerte seg kraftig på den 12. etappen av Tour de France - og hadde antakelig vunnet om han ville. I dag kan han avgjøre hele rittet. Lagkameraten i US Postal, José Azevado (t.h.) og tyskeren Andreas Kloden (t.v.).
REVANSJ:</B> Lance Armstrong fikk revansj for gårsdagens spurttap mot Ivan Basso (i bakgrunnen).