Lance Armstrong slipper rettssak

Armstrong inngår forlik - må betale 39 millioner kroner

Unngår en rettssak der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene.

UNNGÅR RETTSSAK: Lance Armstrong må betale fem millioner dollar etter at han inngikk et forlik. Foto: Joël Saget / AFP PHOTO / NTB Scanpix
UNNGÅR RETTSSAK: Lance Armstrong må betale fem millioner dollar etter at han inngikk et forlik. Foto: Joël Saget / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Armstrong sto overfor en rettssak som skulle ha startet 7. mai i Washington etter at hans tidligere lagkamerat på U.S. Postal Service-laget, Floyd Landis, hadde gått til søksmål i 2010 og krevd erstatning.

Landis fikk med seg amerikanske myndigheter i søksmålet og ville ha fått en tredel av kravet på 100 millioner dollar hvis de fikk medhold.

Myndighetene krevde kompensasjon for millioner av dollar som de brukte til å sponse Armstrong og laget hans gjennom det statlige postselskapet.

Det var blant annet Landis' innrømmelse av doping som bidro til at amerikanske antidopingmyndigheter fikk bevis for de mange anklagene mot Armstrong.

Armstrong: - Glad

Dopingboblen sprakk i 2012, og i 2013 gikk Armstrong ut i et TV-intervju på Oprah Winfrey og innrømmet bruk av steroider og andre prestasjonsfremmende legemidler og metoder. Armstrong hadde da allerede lagt opp, men avsløringen rystet hele sykkelsporten og førte til at Armstrong blant annet ble fratatt sine sju sammenlagtseirene i Tour de France.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer