Armstrong kaller Hinault for en «wanker»

- Fem Tour-seire ikke nok til å kjøpe sunn fornuft.

ISKALD FRONT: Bernard Hinault har ikledd Lance Armstrong mang ei gul ledertrøye i Tour de France, men den frittalende franskmannen har lite til overs for Armstrong. Amerikaneren legger heller ikke to fingre i mellom i sin beskrivelse av Hinault.Foto: SCANIPX/AP Photo/Peter Dejong
ISKALD FRONT: Bernard Hinault har ikledd Lance Armstrong mang ei gul ledertrøye i Tour de France, men den frittalende franskmannen har lite til overs for Armstrong. Amerikaneren legger heller ikke to fingre i mellom i sin beskrivelse av Hinault.Foto: SCANIPX/AP Photo/Peter DejongVis mer

||| (Dagbladet.no): Lance Armstrong er en ivrig bruker av Twitter og bruker minibloggen flittig for å oppdatere omgivelsene på hvert minste lille dagligdagse gjøremål.

Men den sjudobbelte Tour de France-vinneren er heller ingen fremmed av å twitre ut sin hjertens mening om emner som opptar ham. Nå går han rett i strupen på en annen grossist i Tour-titler; franske Bernard Hinault.

- For en «wanker». Fem Tour de France-seire er ikke nok til å kjøpe deg snev av sunn fornuft, skriver Armstrong.

Håper Armstrong får juling
Årsaken til Armstrongs harme ligger i uttalelser Hinault kom med tidligere i uka under en seanse i Montereau, som er startby for den siste etappen av årets Tour.

- Jeg håper at han (Armstrong) ikke kommer til å være der (i Tour de France). Er han redd for Frankrike? Ingen har presset ham til å komme. Det eneste han trenger å gjøre er å bli hjemme! Han kan uansett ikke vinne Touren. Jeg håper Contador gir ham juling, sa Hinault, ifølge VeloNews.

Ettersom Armstrong og Contador begge sykler for Astana, ligger strengt tatt den avgjørelsen hos sportsdirektør Johan Bruyneel. Uansett ligger det i kortene at det kasakhstanske profflaget kommer til Touren med 2007-vinner Contador som soleklart kapteinsvalg.

Gigolo
Når vi først er inne på sportsdirektører, hadde Hinault ett og annet å si om hvordan deres rolle har forandret seg siden han var aktiv. Særlig bruken av internkommunikasjon mellom følgebil og ryttere opprører mannen som gikk under økenavnet «grevlingen».

- Jeg er imot bruken av øreplugger. Det er bare en «Game Boy» med en eller annen gigolo i den andre enden av linja som forteller rytteren når han skal stoppe for å pisse. Med (Cyrille) Guimard (Hinaults sportsdirektør i Gitane-Campagnolo og Renault-Elf-Gitane) studerte vi løypekartet og vinden på morgenkvisten før etappene, sa Hinault.

I likhet med Armstrong, har Bruyneel fått med seg uttalelsene. Han velger derfor å ta Hinault på ordet med en syrlig undertone.

- Mine damer og herrer; jeg kan like gjerne si det først som sist: Jeg er en gigolo, skriver Astanas sportsdirektør på sin Twitter-profil.

Slakter franske ryttere
Det meste var bedre før, skal man tro Hinault. Særlig dagens franske ryttere som bokstavelig talt virker å være milevis bak de beste etapperytterne i verden.

- Man er nødt til å presse en kniv mot strupen deres for å få resultater. Franskmennene tjener for mye penger, men legger ikke ned noen innsats. De trener ikke, og det er ingen som gir dem et klaps på kinnet for å få dem i gang. Derfor er det nødvendig å holde tilbake lønna deres, og eventuelt gi dem tilbake pengene deres dersom de skulle vinne noe, tordnet Hinault.