Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Armstrong kan bli grillet om sexlivet

Spørsmål om intimt forhold til vitne.

SAKSØKT: Lance Armstrong er saksøkt for 800 millioner kroner - og i retten må han trolig svare på spørsmål om han hadde et intimt forhold til et av vitnene i saken mot den gamle sykkelkongen. Armstrongs advokater har påstått at spørsmålene er uvesentlige, men en jury gir nå grønt lys. Foto: AP Photo/Damian Dovarganes
SAKSØKT: Lance Armstrong er saksøkt for 800 millioner kroner - og i retten må han trolig svare på spørsmål om han hadde et intimt forhold til et av vitnene i saken mot den gamle sykkelkongen. Armstrongs advokater har påstått at spørsmålene er uvesentlige, men en jury gir nå grønt lys. Foto: AP Photo/Damian Dovarganes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lance Armstrong (43) høster kritikk under sitt besøk i Frankrike og spesielt etter sitt utspill om Tour de France-leder Chris Froome.

Men Armstrong er presset på hjemmebane og den tidligere sykkelprofilen skal i retten seinere i år:

Bakgrunnen er et søksmål på 800 millioner kroner. Det er hans tidligere lagkamerat i US Postal, Floyd Landis og amerikanske myndigheter som har saksøkt 43-åringen.

Og nå venter trolig en rekke ubehagelige spørsmål fra påtalemyndigheten.

Føderale myndigheter i USA har nemlig fått klarsignal til å grave i sexlivet til Armstrong. Det skriver USA Today.

Motiv? Dette ifølge en ny kjennelse fra en føderal dommer, men de private og intime spørsmålene vil trolig være av begrenset omfang.

SAMMEN: Lance Armstrong  og kjæresten Anna Hansen har to barn sammen og har vært sammen siden 2008. Nå vil føderale myndigheter se på Armstrongs tidligere forhold. Foto: AP Photo/Christophe Ena
SAMMEN: Lance Armstrong og kjæresten Anna Hansen har to barn sammen og har vært sammen siden 2008. Nå vil føderale myndigheter se på Armstrongs tidligere forhold. Foto: AP Photo/Christophe Ena Vis mer

Lance Armstrong blir trolig bedt om å bekrefte eller kartlegge sitt forhold til den tidligere forretningsforbindelsen Stephanie McIlvain. Hun er nevnt som et sentralt vitne i den dopingsskandalen.

De seksuelt relaterte spørsmålene ifølge amerikansk presse bidra til å avgjøre hennes troverdighet i saken.

Armstrongs advokater hevder dette er uvesentlig og har bedt dommeren beskytte mot denne typen private spørsmål - men nå fikk myndighetene grønt lys.

- Denne informasjonen kan forklare hvorfor McIlvain har motiv til å lyve til sin fordel, opplyser myndighetens advokater.

Dommer Christopher Cooper ga tillatelse denne uka.

- Retten vil gi tillatelse til et begrenset antall spørsmål til Armstrong om dette temaet. Men bare for å bekrefte eller klarlegge tidligere vitnesbyrd i denne saken, sa Cooper.

Vitnet Stephanie McIlvain som tidligere var en nær medarbeider av Armstrong, måtte forklare seg for en storjury i september 2010, og det var særlig en episode på et legekontor i 1996 som var av interesse for storjuryen.

Kvinnen mente dopingbeskyldningene mot Armstromg er «usant sladder».

Under en høring tidligere i sommer ble McIlvain spurt om hvorvidt hun og Armstrong hadde et intimt forhold. McIlvains svar er ikke kjent for offentligheten, men advokatene til Armstrong ba om at den tidligere sykkelprofilen ikke ble stilt samme spørsmål og mente det var uvesentlig for saken.

Nå tyder derimot alt på at Armstrong må utdype sitt forhold til vitnet.

Armstrong er saksøkt av amerikanske myndigheter fordi US Postal - som Armstrong sykler for fra 1998 til 2004 - var sponset av det amerikanske postvesenet og delvis betalt av amerikanske skattebetalere.

- God sak Lance Armstrong selv innrømmer at han risikerer gå mot økonomisk ruin dersom han blir dømt til å betale 800 millioner kroner (100 mill. dollar) i rettssaken som avgjøres av en amerikansk jury senere i år.

- Jeg har ikke 100 millioner. Jeg mener jeg har en god sak, det er alt jeg vil si. Jeg vil ikke «jinxe» meg selv, men man vet aldri hvordan disse folkene ser på det hele, sa Armstrong tidligere i år.

Akkurat nå er Armstrong i Frankrike - og også der er det bråk.

Det er ventet at 45-åringen skal sykle deler av årets Tour de France med formål å samle inn penger til blodkreftsaken. Presidenten i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), Brian Cookson, har uttalt at det er respektløst om Armstrong stiller opp.

Lance Armstrong innrømmet for øvrig dopingbruk i et intervju med Oprah i januar 2013.

Men saken er ennå ikke lagt død.

PS: Armstrong har vært sammen med Anna Hansen siden 2008. Tidligere har han vært gift med Kristin Richard (1997-2003) og forlovet med countryartisten Sheryl Crow fra 2003 til 2006. I 2007 var Armstrong i et kort forhold med Tory Burch.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!