- Armstrong kan kjøpe Tour de France

Heftige spekulasjoner.

(Dagbladet.no): I ettermiddag holder Lance Armstrong sin første pressekonferanse etter at comeback-planene ble bekreftet for to uker siden. Trolig vil han avsløre flere detaljer det smått sensasjonelle comebacket under Clinton Global Initiative i New York i dag.

Tidligere i dag kunngjorde arrangørene av Tour Down Under i Australia at Armstrong gjør comeback i rittet deres som kjøres fra 18. til 25. januar 2009.

Spenningen nå knytter seg først og fremst til hvilket lag han skal sykle for, men spekulasjonene går også om at en enda større nyhet kan være underveis.

Kjøper touren?

Det sies nemlig at Lance, sju ganger vinner av Tour de France, skal være involvert i et mulig oppkjøp av ASO - selskapet som arrangerer syklingens mest prestisjetunge etapperitt. ASO eies i dag av den franske mediegiganten EPA.

Den luftige spekulasjonen ble presentert i australske Sydney Morning Herald på lørdag. Reporteren Rupert Guinness er ifølge danske EkstraBladet en rutinert sykkelreporter med ti års fartstid fra Tour de France.

En antatt partner for Armstrong i et eventuelt oppkjøp er tidligere president i det internasjonale sykkelforbundet UCI - nå visepresident, Hein Verbruggen. Nederlenderen ga seg som IOC-medlem etter Beijing-OL.

Et slikt oppkjøp vil være en usedvanlig frekk og uventet manøver. UCI og ASO har hatt en langvarig konflikt, mens Lance Armstrong aldri har blitt noen folkehelt i Frankrike. Dopingmistankene har heftet ved mannen som dominerte den franske nasjonalstoltheten Tour de France i årevis.

SNAKKER I DAG: Lance Armstrong holder pressekonferanse i kveld. Trolig vil han røpe detaljer om comebacket. Samtidig spekuleres det friskt i et frekt oppkjøp av ASO, selskapet som arrangerer blant annet Tour de France. Foto: Christopher Pike, Reuters/Scanpix
SNAKKER I DAG: Lance Armstrong holder pressekonferanse i kveld. Trolig vil han røpe detaljer om comebacket. Samtidig spekuleres det friskt i et frekt oppkjøp av ASO, selskapet som arrangerer blant annet Tour de France. Foto: Christopher Pike, Reuters/Scanpix Vis mer

- Men det var en gang ingen som trodde at mennesket kunne lande på månen. En Armstrong gjorde det, skriver Rupert Guinness.

Contador frykter Lance-signering

Armstrongs gamle sjef Johan Bruyneel har vært klar på at han vil hente amerikaneren til sitt nåværende lag, det omstridte Astana.

I så fall truer årets Giro d\'Italia- og Vuelta Espana-vinner Alberto Contador, som også vant Tour de France i fjor, med å forlate laget.

- Jeg mener jeg har fortjent å bli kaptein på et lag uten å måtte kjempe for plassen min, sier Contador til den spanske avisen AS.

Han mener det vil være vanskelig å bli lagkamerat med Lance. Spanjolen tror imidlertid ikke på ryktene om at Armstrong kan kjøpe seg inn i ASO.

- ASO organiserer ikke bare touren, men også blant annet Dakar-rallyet. Jeg tror ikke ASO er til salgs, sier han.

- Armstrong kan kjøpe Tour de France
GJENFORENING?</B> Johan Bruyneel (t.h.) var Armstrongs sportssjef i Discovery. Nå vil belgieren hente Armstrong til Astana-laget.