Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Armstrong kan miste alle Tour de France-titlene

Er anmeldt av antidopingbyrå og utestengt fra all idrett.

ANMELDT AV ANTIDOPINGBYRÅ: Lance Armstrong får ikke konkurrere i triathlon etter at han er anmeldt av det amerikanske antidopingbyrået. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez
ANMELDT AV ANTIDOPINGBYRÅ: Lance Armstrong får ikke konkurrere i triathlon etter at han er anmeldt av det amerikanske antidopingbyrået. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez Vis mer

(Dagbladet): Den tidligere sykkelkongen Lance Armstrong (40) er under etterforskning og er anmeldt av Det amerikanske antidopingbyrået (USADA).

Anklageren hevder de sitter på blodprøver fra 2009 og 2010 som viser at blodet er manipulert enten ved bruk av EPO eller blodoverføring.

Armstrong har vunnet Tour de France sju ganger og la opp i 2011. Det siste året har han vært en aktiv triathlon-utøver.

TOUR-LEGENDE: Lance Armstrong vant Tour de France sammenlagt sju ganger. Foto :AP Photo/Peter Dejong
TOUR-LEGENDE: Lance Armstrong vant Tour de France sammenlagt sju ganger. Foto :AP Photo/Peter Dejong Vis mer

Amerikaneren er med umiddelbar virkning utestengt fra all konkurranse i triathlon, skriver Washington Post.

Avisa skriver også at den gamle sykkelkongen kan miste alle Tour-titlene sine.

- Jeg har aldri dopet meg. I motsetning til mange av anklagerne mine, så har jeg konkurrert i utholdenhetsidretter i 25 år uten noe sprik i prestasjonene mine. Jeg har blitt testet 500 ganger, sier Armstrong.

RASENDE:  Lance Armstrong er forbanna etter anklagene. Foto: AP Photo/Arnulfo Franco
RASENDE: Lance Armstrong er forbanna etter anklagene. Foto: AP Photo/Arnulfo Franco Vis mer

Sykkelstjernen skal ifølge Washington Posts informasjon ha vært en del av en 13 år lang doping-konspirasjon, fra 1998 til 2002. Fem andre skal også være nevnt i saken. Blant annet treneren Johan Bruyneel.

Rasende Armstrong
FBI etterforsket Armstrong i lang tid - men avsluttet granskingen tidligere i år.

Antidopingbyrået skal ha sendt et brev til Armstrong og bedt om et møte.

- Jeg konstaterer at USADA, en organisasjon grunnlagt på skattebetalernes penger og som lever etter sine egne regler, nok en gang vil dra fram saker til min diskreditt datert helt fra 16 år tilbake. Dette for å hindre meg i å drive med triatlon og ta fra meg de sju Tour de France-titlene jeg har fortjent, sier Armstrong ifølge NTB.

GAMLE VENNER: Lance Armstrong og Tyler Hamilton. Hamilton hevder han så Armstrong dope seg. Foto:   REUTERS/Vincent Kessler
GAMLE VENNER: Lance Armstrong og Tyler Hamilton. Hamilton hevder han så Armstrong dope seg. Foto: REUTERS/Vincent Kessler Vis mer

- Disse beskyldningene er grunnløse. De er kommet fram gjennom vitnesbyrd som er kjøpt og betalt for løfter om anonymitet og immunitet, sier den gamle sykkelstjernen.

Mange beskyldninger
Armstrong har aldri testet positivt, men flere av hans lagkamerater er tatt. Tyler Hamilton hevdet blant annet at han så Armstrong injisere EPO.

- Armstrong tok det vi alle tok, det flertallet av hovedfeltet tok. Det var EPO, testosteron og blodoverføringer, sa Hamilton i fjor.

Armstrong vant alle Tour de France mellom 1999 og 2005.  Han syklet for Motorola, Cofidis, US Postal, Discovery Channel, Astana, og RadioShack.

MANGE TESTER: Lance Armstrong hevder han ikke har noe å skjule etter over 500 dopingtester gjennom karrieren. Foto: AP Photo/Peter Dejong
MANGE TESTER: Lance Armstrong hevder han ikke har noe å skjule etter over 500 dopingtester gjennom karrieren. Foto: AP Photo/Peter Dejong Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media