Armstrong klar for Astana

Må Contador vike?

(Dagbladet.no): Omstridte Astana har trolig verdens beste etapperytter i Alberto Contador, men har likevel ligget langflate etter Lance Armstrong siden amerikaneren annonserte sine comeback-planer.

Nå får de ønsket sitt oppfylt.

Visepresidenten i det kasakhstanske sykkelforbundet, Nikolai Proskurin, bekrefter overfor AP at 37-åringen er klar for en gjenforening med gamlesjefen Johan Bruyneel. Armstrong har sagt seg villig til å sykle gratis det første året, og hans første ritt vil finne sted i California.

- Det er en drøm å se Armstrong i drakten vår. Jeg håper virkelig den går i oppfyllelse, sa Bruyneel tidligere denne uken.

Men det spørs om Alberto Contador er like entusiastisk som sjefen. Spanjolen er kaptein på Astana, og er neppe interessert i å spille annenfiolin bak Armstrong i neste års Tour de France.

- Jeg mener jeg har fortjent å bli kaptein på et lag uten å måtte kjempe for plassen min, sa han nylig til spanske AS, og la til at han har mottatt flere god tilbud fra andre lag.

Contador vant Tour de France i 2007, men fikk ikke delta i år. I stedet sikret han seg triumfer i både Giro d\'Italia og Vueltaen.

Sykkelekspert Johan Kaggestad mener Astana gambler særdeles friskt når de nå henter Armstrong.

GJENFORENES: Lance Armstrong har vunnet Tour de France sju ganger, hver gang har Johan Bruyneel vært sjefen hans. Nå gjenforenes de to i Astana. Foto: AP
GJENFORENES: Lance Armstrong har vunnet Tour de France sju ganger, hver gang har Johan Bruyneel vært sjefen hans. Nå gjenforenes de to i Astana. Foto: AP Vis mer

- Det blir en jævla utfordring for dem og for Bruyneel. Jeg har ikke tro på todelt ledelse og to kapteiner på ett lag. Jeg tipper Armstrong vil ha kapteinsrollen, og den skal han i så fall overta fra verdens beste etapperytter per dags dato. Det er litt av en gambling, sier Kaggestad til Dagbladet.no.

Han tror Armstrong kan komme tilbake på høyt nivå, men minner om at Contador har imponert stort i år, og at han er en rytter for framtida.

Det er neppe Armstrong med sine 37 år.

- Contador vant Giro d\'Italia uten å være i toppform, Astana ble kastet inn i siste øyeblikk og han var i ferd med å restituere seg. I Vueltaen var han suveren. Contador er såpass ung, og har ennå ikke nådd sitt potensial, sier Kaggestad.

Armstrong klar for Astana
<B>BLIR SKVISET UT?:</B> Alberto Contador liker dårlig å bli utfordret av Lance Armstrong.
<B>TROR IKKE PÅ TO KAPTEINER:</B> Johan Kaggestad.