Armstrong legger opp etter Tour the France

Vil se mer til barna.

Lance Armstrong sier han har fire måneder igjen av karrieren før det definitivt er slutt. Det innebærer at han kjører årets Tour.

Det har lenge vært spekulert i om Armstrong, som har vunnet Tour de France seks ganger på rad, har hatt planer om å gi seg før årets Tour de France starter på øya Noirmoutier i begynnelsen av juli.

Men etter et intervju med den italienske sportsvisen Gazzetta dello Sport, er det mer sannsynlig at han gir seg rett etter at Touren er ferdigkjørt på Champs Elysees i Paris.

- Barna mine savner meg, og det trykket jeg hele tiden føler er en høy pris å betale, sier Lance Armstrong til den italienske avisen.

Han har allerede innkalt til en pressekonferanse 18. april i forbindelse med Georgia Rundt, der han skal fortelle «noe viktig». Mange tror at han der kommer til å offentliggjøre datoen for når han trekker seg tilbake for godt.

33-åringen befinner seg i disse dager i byen Lecce i Toscana-området, der han skal møte Filippo Simeoni i retten etter beskyldninger italieneren kom med mot Armstrong i forbindelse med Tour de France i 2004.

(©NTB)

NEST SISTE GANG: Lance Armstrong kjører ned Champs-Elysses til sin sjete strake seier i fjor. I år er det siste gang han stiller til start. Foto: AP
NEST SISTE GANG: Lance Armstrong kjører ned Champs-Elysses til sin sjete strake seier i fjor. I år er det siste gang han stiller til start. Foto: AP Vis mer