Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Armstrong lot Pantani vinne

Lance Armstrong hadde sjansen, men lot Marco Pantani stikke av med seieren i dagens harde fjelletappe i Tour de France.

De siste 21 kilometerne opp til legendariske Mont Ventoux ble en thriller av de sjeldne. Verdens beste ryttere satt alle der fremme: Sammenlagtleder Lance Armstrong (vinner i 1999), tyskeren Jan Ullrich (vinner i 1997), hjemmefavoritten Richard Virenque og Marco Pantani (vinner i 1998).

Pantani så en stund ut til å miste teten, men kjempet seg formidabelt tilbake. Straks han tok dem igjen, prøvde han å stikke av fire-fem ganger. Noen få kilometer fra mål lyktes han. Men da Pantani så ut til å ha stukket av fra godt, satte US Postals Armstrong fart igjen. Noen hundre meter etterpå var Pantani innkjørt.

Til slutt lot Armstrong Pantani rulle først over målstreken, men det var ingen tvil om at Armstrong var sterkest av de to.

- Etappeseieren betydde ikke noe. Pantani fortjente å vinne Ventoux-etappen. Han angrep og stakk av fra alle, sa Lance Armstrong som takket være rykkene til Pantani dro ytterligere fra i sammendraget.

(NTB)

Besøk den offisielle Tour de France-siden

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media