INGEN BONUS:  Lance Armstrong må betale tilbake bonuspengene han fikk av selskapet SCA for hans Tour de France-seirer. (AP Photo/The Canadian Press, Graham Hughes, File)
INGEN BONUS: Lance Armstrong må betale tilbake bonuspengene han fikk av selskapet SCA for hans Tour de France-seirer. (AP Photo/The Canadian Press, Graham Hughes, File)Vis mer

Armstrong må betale 75 millioner i erstatning

Tapte rettssak.

(procycling.no): Etter en langvarig rettssak har det blitt besluttet at Lance Armstrong må betale 10 millioner dollar (cirka 75 millioner kroner) i erstatning til SCA Promotions.

I begynnelsen av 2000-tallet skrev selskapet en kontrakt med US Postal, som blant annet innebar at de måtte betale en bonus dersom Armstrong skulle vinne Tour de France.

De betalte 4,5 millioner dollar per seier fra 2001 til 2003, og skulle betale 5 millioner for seieren hans i 2004, men lot være grunnet dopinganklagene mot Armstrong.

Amerikaneren saksøkte da selskapet, og vant rettssaken ettersom kontrakten ikke inneholdt noen klausuler om doping, og fikk derfor utlevert bonusen likevel.

Totalt betalte det texanske selskapet ut 12 millioner dollar til den syvdobbelte Tour de France-vinneren.

Etter Armstrongs dopinginnrømmelse i 2013 gikk selskapet nok en gang til retten for å få tilbake pengene sine, og konklusjonen ble at Armstrong må betale tilbake 10 millioner dollar.

Les også: Armstrong mistenkt for fyllekjøring etter krasj.

- Vi er veldig fornøyd med dette resultatet. Det er vanskelig å beskrive hvor mye skade Lance Armstrongs løgner har gjort, men dette er en god start for å reparere skadene, sier SCA president Bob Hamman i en pressemelding.

- Dette er en rekordhøy sum i en slik sak i amerikansk rettsvesen, fortsetter han.

I dommen ble det vektlagt at Armstrong hadde avgitt falsk forklaring på alle punkter, og at han skal ha truet og overtalt sentrale vitner til å lyve i retten.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.