Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Armstrong må møte i retten

Den amerikanske sykkelstjernen Lance Armstrong må møte i retten, anklaget for å ha ærekrenket italienske Filippo Simeoni.

Armstrongs italienske advokat Enrico Nan opplyste i dag at den sjudobbelte Tour de France-vinneren ble tiltalt onsdag og skal møte i retten 7. mars.

Nan sa samtidig at Armstrong ikke risikerer fengselsstraff, men derimot en klekkelig bot dersom han finnes skyldig.

Sykkellegenden fra Austin i Texas er anklaget for en episode under en av de siste etappene i fjorårets Tour de France. Simeoni forsøkte da å stikke fra feltet, men fikk høyst overraskende følge av Armstrong i den gule ledertrøya. De to syklet alene en lang periode, og på et tidspunkt skal Armstrong ha truet Simeoni for å få italieneren til å droppe og vitne i rettssaken mot den italienske dopinglegen Michele Ferrari.

Allerede i 2002 avslørte Simeoni at nevnte Ferrari anbefalte ham å ta prestasjonsfremmende stoffer. Det førte til at Armstrong, som skal ha hatt tett kontakt med den samme kontroversielle legen, hevdet at Simeoni farte med løgn.

Siden har forholdet mellom Armstrong og Simeoni vært iskaldt.

Michele Ferrari ble i 2004 dømt til 12 måneders betinget fengsel for bedrageri og brudd på yrkesetikk. Han har selv avvist alle anklager om at han skal ha distribuert doping til idrettsutøvere.

(ANB-AP)

MØTES I RETTEN: Lance Armstrong (t.v.) og Filippo Simeoni under Tour de France i fjor.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media