Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Armstrong må punge ut etter uaktsom kjøring

Erklærte seg skyldig.

DØMT FOR UAKTSOM KJØRING: Det var like før nyttår at Lance Armstrong ble mistenkt for fyllekjøring i Aspen etter at bilen hans kjørte rett inn i to parkerte biler. Onsdag erklærte Armstrong seg skyldig for uaktsom kjøring Foto: AP Photo/Thao Nguyen
DØMT FOR UAKTSOM KJØRING: Det var like før nyttår at Lance Armstrong ble mistenkt for fyllekjøring i Aspen etter at bilen hans kjørte rett inn i to parkerte biler. Onsdag erklærte Armstrong seg skyldig for uaktsom kjøring Foto: AP Photo/Thao Nguyen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Det var like før nyttår at Lance Armstrong ble mistenkt for fyllekjøring i Aspen etter at bilen hans kjørte rett inn i to parkerte biler.

Onsdag erklærte Armstrong seg skyldig for uaktsom kjøring, og må betale 238,50 dollar i saksomkostninger og 150 dollar i bot. Totalt tilsvarer det i underkant av 3000 norske kroner. Dette melder ESPN.

For å unngå oppmerksomhet rundt saken ønsket Armstrong å gå utenfor rettsalen og fikk dermed påstanden fra påtalemyndighetene i posten. Amerikaneren var samtidig anklaget for å unnlate å rapportere om ulykken i tillegg til å kjøre for fort etter forholdene. Disse ble avvist i retten.

Det var først Armstrongs kjæreste, Anna Hansen som tok på seg skylden for ulykken som fant sted 29. desember da paret kjørte hjem fra en fest. Senere skal hun ha innrømmet overfor detektiver at det var Armstrong som kjørte, men at paret var enige om at hun skulle påta seg skylden.

- Vi har fått familiens navn klint utover verdens aviser de siste årene, og jeg ville ærlig talt beskytte familien, skal Hansen ha fortalt politiet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!