Armstrong mistet ledertrøya

Baar: Lance Armstrong mistet den gule ledertrøya på andre etappe av Sveits rundt torsdag. Italieneren Gianluca Bertolami vant etappen og tok over sammenlagtledelsen.

Armstrong syklet inn sammen med hovedfeltet, 2,53 minutter etter de to utbryterne Bertolami og østerrikeren Peter Wrolich. Steffen Kjærgaard satt også i hovedfeltet og endte på 104. plass. Nordmannen falt to plasser i sammendraget og ligger på 15. plass.

- Vi tok kommandoen tidlig for å holde på Armstrongs sammenlagtledelse. Men da de to utbryterne var av gårde, fikk vi beskjed av sportsdirektøren om ikke brenne kruttet. Bertolami og Wrolich blir ikke ansett som noen trussel når bakkene kommer, sa Steffen Kjærgaard til NTB etter etappen på 162,7 kilometer.

Nordmannen mener det er en taktisk fordel å la andre lag styre løpet et par dager. Fredag skal rytterne inn i fjellene, men først dagen etter begynner de virkelige stigningene på etappen fra Widnau til Gotthardpass.

- Bertolami har ikke vist noen klatreegenskaper før, så han blir kjørt av i dagene som kommer. Dessuten er det viktig for så vel Lance (Armstrong) som laget å få noen dager i fred. Vi skal ikke kjøre oss tomme før Tour de France, sa den 28 år gamle US Postal Service-proffen fra Nøtterøy utenfor Tønsberg.

Fredagens etappe går over 144 kilometer fra Baar til Wildhaus.

(NTB)