Armstrong mistet ledertrøya

Baar: Lance Armstrong mistet den gule ledertrøya på andre etappe av Sveits rundt torsdag. Italieneren Gianluca Bertolami vant etappen og tok over sammenlagtledelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Armstrong syklet inn sammen med hovedfeltet, 2,53 minutter etter de to utbryterne Bertolami og østerrikeren Peter Wrolich. Steffen Kjærgaard satt også i hovedfeltet og endte på 104. plass. Nordmannen falt to plasser i sammendraget og ligger på 15. plass.

- Vi tok kommandoen tidlig for å holde på Armstrongs sammenlagtledelse. Men da de to utbryterne var av gårde, fikk vi beskjed av sportsdirektøren om ikke brenne kruttet. Bertolami og Wrolich blir ikke ansett som noen trussel når bakkene kommer, sa Steffen Kjærgaard til NTB etter etappen på 162,7 kilometer.

Nordmannen mener det er en taktisk fordel å la andre lag styre løpet et par dager. Fredag skal rytterne inn i fjellene, men først dagen etter begynner de virkelige stigningene på etappen fra Widnau til Gotthardpass.

- Bertolami har ikke vist noen klatreegenskaper før, så han blir kjørt av i dagene som kommer. Dessuten er det viktig for så vel Lance (Armstrong) som laget å få noen dager i fred. Vi skal ikke kjøre oss tomme før Tour de France, sa den 28 år gamle US Postal Service-proffen fra Nøtterøy utenfor Tønsberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer