Armstrong nekter å overholde USADA-frist

Bedt om å avlegge ed innen 6. februar.

VIL IKKE VITNE UNDER ED: Lance Armstrong har via sine advokater gitt beskjed om at han ikke har til hensikt å vitne under ed for det amerikanske antidopingbyrået innen tidsfristen på 6. februar. Han mener at UCI og WADA bør lede opprydningen i sykkelsporten. Foto: Franck Fife / AFP / NTB Scanpix
VIL IKKE VITNE UNDER ED: Lance Armstrong har via sine advokater gitt beskjed om at han ikke har til hensikt å vitne under ed for det amerikanske antidopingbyrået innen tidsfristen på 6. februar. Han mener at UCI og WADA bør lede opprydningen i sykkelsporten. Foto: Franck Fife / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) har bedt Lance Armstrong om å vitne under ed innen 6. februar om han mener alvor med ønsket om å «rydde opp i sykkelsporten».

Den fristen har eks-legenden ikke til hensikt å holde.

Det kommer fram i en brevveksling mellom USADA og en av Armstrongs mange advokater, Tim Herman, som er fanget opp av Associated Press.

Det skriver The Guardian i dag.

Innfris ikke Lance Armstrong og hans kavaleri gir uttrykk for at Armstrong vil samarbeide med USADA, men føler ikke at det først og fremst er USADA sin oppgave røske opp i ukulturen i sykkelsporten.

De mener at Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og Verdens antidopingbyrå (WADA) må lede an i det arbeidet.

I svaret til USADAs advokat William Bock skriver Tim Herman at Lance Armstrong derfor ikke vil innfri kravet om å vitne under ed innen tidsfristen 6. februar.

Vil snakke med UCI-kommisjonI forrige uke innrømmet Lance Armstrong på talkshowet til Oprah Winfrey at han dopet seg til alle sine sju seirer i Tour de France, og Armstrongs advokat bemerker at eks-syklisten i stedet har til hensikt å avgi sin forklaring for UCIs «sannhetskommisjon».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer