NEVNER IKKE NAVN: Både Tyler Hamilton og Floyd Landis hevder hardnakket at Lance Armstrong «skrøt» av en positiv EPO-test tatt i forbindelse med etapperittet Tour de Suisse i 2001, som han fikk Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) til å dekke over. Det avviste Armstrong i nattens intervju. Foto: SCANPIX/AP/Peter Dejong
NEVNER IKKE NAVN: Både Tyler Hamilton og Floyd Landis hevder hardnakket at Lance Armstrong «skrøt» av en positiv EPO-test tatt i forbindelse med etapperittet Tour de Suisse i 2001, som han fikk Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) til å dekke over. Det avviste Armstrong i nattens intervju. Foto: SCANPIX/AP/Peter DejongVis mer

Armstrong nekter for at UCI dekket over positiv EPO-test

- Den historien er ikke sann.

Alt om Lance Armstrong-intervjuet

Lance Armstrong avviser påstander fra tidligere lagkamerater om at han testet positivt på EPO i 2001 og fikk UCI til å dekke over resultatet.

Både Tyler Hamilton og Floyd Landis hevder hardnakket at Armstrong «skrøt» av en positiv EPO-test tatt i forbindelse med etapperittet Tour de Suisse i 2001, som han fikk Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) til å dekke over.

- Jeg skal fortelle sannheten. Den historien er ikke sann. Det var ingen positiv dopingtest. Det var intet hemmelig møte med laboratoriesjefen. Det var ingen hemmelig avtale med UCI. Jeg er ingen fan av UCI, og det fantes ingen slik avtale, svarte Lance Armstrong i intervjuet med Oprah Winfrey.

Amerikaneren medga at han hadde overført en pengegave til UCI, men at det ikke hadde noe med gjenytelse å gjøre.

- De ba meg om å gjøre det. Ingen vil selvsagt tro det jeg sier nå, men det var ingen utveksling for å dekke over noe. Om noe er litt skyggelagt, er ikke dette en av de tingene. Jeg hadde lagt opp, hadde penger, de ba meg om en donasjon, jeg sa ok.

Han innrømmet imidlertid å ha feilet på en dopingtest i 1999. En tilbakedatering av resept ble redningen.

- Nei, jeg har aldri feilet i en test. Annet enn i 1999 etter bruk av en krem mot sittesår.

Tidligere fysioterapeut Emma O'Reilly ble skjelt ut på det groveste etter å ha avslørt jukset i 1999.

- Historien hennes er sann. Hun er en av de menneskene som jeg må beklage til. En av dem som ble kjørt over, mobbet. Jeg har forsøkt å gjøre opp for meg overfor henne, men?

Også en rekke andre mennesker har Armstrong sjikanert på det groveste opp gjennom årene. Blant dem tidligere syklist Greg LeMond, journalist David Walsh samt ekteparet Betsy og Frankie Andreu.

- Det er en stor mangel hos en kar som forsøker å kontrollere ethvert utfall. Jeg forstår at folk aldri vil tilgi meg for det. Alt er en prosess. Ett steg er å beklage personlig overfor dem.

Andreu-ekteparet fortalte tidlig om Armstrongs innrømmelser av omfattende dopingmisbruk overfor sykehusleger i 1996.

- Vil ikke svare på hva Betsy, Frankie og jeg har snakket om. Ei heller det som skal ha skjedd på sykehuset. Vi har ikke lyktes med forsoning, hvilket jeg forstår ut fra min oppførsel overfor dem gjennom mange år, sa Lance Armstrong.

(NTB)