Armstrong og co skulle vært disket

Lance Armstrong og alle rytterne i hovedfeltet på dagens etappe skulle ha vært disket fra Tour de France.

De kom til mål nesten 36 minutter etter vinneren, noe som betyr at de ikke klarte å komme over målstreken før tidsgrensen gikk ut.

Men etter at Tour-ledelsen hadde hatt møte og tøyet reglene for rittet til det ytterste, er det klart at Tour'en fortsetter i morgen uten at det bare er de 14 rytterne som kom til mål foran hovedfeltet som får kjøre videre.

Erik Dekker vant den 222 kilometer lange etappen søndag. Han vant spurten i en gruppe på fire ryttere, som altså var i mål 35.57 minutter foran hovedfeltet.

161 av rytterne satt i det store hovedfeltet, men grensen for å bli med videre ble øket fra ti til 13 prosent i tillegg til vinnertiden, og det gjorde at alle kan fortsette.

- Det er en regel som sier at de som har dårligere tid enn ti prosent i tillegg til vinnerens tid skal tas ut av rittet. Men det er også en regel som sier at lederne i arrangementskomiteen kan ta ekstraordinære avgjørelser når det er nødvendig, og det var nødvendig i dag, for etappen var jo helt ekstraordinær, sa rittet leder Jean-Marie Leblanc søndag kveld.

Da var det klart at Lance Armstrong og Jan Ullrich får kjøre videre tross alt.

(NTB)

<B>FOR TREGE:</B> Lance Armstrong (t.v.) og Jan Ullrich (t.h.) skulle begge egentlig vært disket i dag.<br>Foto: SCANPIX