- Armstrong overførte millionbeløp til «dopinglege»

Melder italiensk sportsavis.

I DOPINGSØKELYSET: Lance Armstrong. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez/NTB scanpix
I DOPINGSØKELYSET: Lance Armstrong. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lance Armstrong overførte ifølge Gazzetta dello Sport 465.000 dollar til den omstridte legen Michele Ferrari for seks år siden.

Det skriver den italienske sportsavisen lørdag. Overføringen, som etter dagens dollarkurs tilsvarer 2,8 millioner kroner, skal være avdekket gjennom dopingetterforskningen igangsatt av stadsadvokaten i Padova.

Roberto Benedetto har de to siste årene ledet en etterforskning av Ferrari, som gjentatte ganger er beskyldt for å ha hjulpet utøvere å dope seg.

Ferrari samarbeidet med Armstrong og US Postal-laget fram til 2004, inntil han ble tiltalt for brudd på antidopinglovgivning. Ferrari ble frikjent i 2006 på grunn av bevismangel.

Nylig innledet USAs antidopingbyrå (USADA) sak mot Armstrong for brudd på antidopingbestemmelsene. Blant annet skal blodprøver gi klare indikasjoner på blodmanipulasjon.

Ifølge USADA finnes det en rekke vitner på at Armstrong og fem andre, blant dem Ferrari og Johan Bruyneel, deltok i en sammensvergelse for dopingformål i tiden 1998 til 2011.

Som følge av anmeldelsen er Armstrong suspendert fra idrettsaktivitet og kan ikke delta i triathlonkonkurranser, som han nå vier seg til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer