Armstrong sa ja etter hemmelig møte på Hawaii

- Jeg trodde aldri det ville bli noe av, sier Oprah Winfrey.

Intervjuet verden venter på med dopingsynderen Lance Armstrong (41) ble iscenesatt av en epost fra Oprah Winfrey (58).

Den verdenskjente talkshowstjernen tok en råsjanse og sendte en epost til Armstrong og ba om et treff. Natt til fredag norsk tid sendes første del av intervjuet der den tidligere sykkelhelten omsider - etter mer enn ti år med løgner - innrømmer dopingmisbruk.

Møttes på Hawaii - Jeg sendte en epost for noen måneder siden i håp om at han ville gå i dialog med meg. Han sendte svar der det sto at han ikke var rede til å prate, men at han ville reise på ferie til Hawaii, at han visste jeg har et feriested der, og han foreslo en sammenkomst til lunsj, sier Oprah Winfrey til CBS.

- Jeg tenkte at det neppe kom til å bli noe av. Da tiden kom, sendte jeg en ny epost og minnet ham på lunsjavtalen. Vi greide ikke å finne noe tidspunkt som passet, så det endte med at jeg ble igjen på Hawaii to dager ekstra for å få til treffet.

Øyhopping Intensjonen var å treffes for en uforpliktende prat. Talkshowdivaen ville ha det første intervjuet med Armstrong etter USADA-rapporten i fjor høst, der den sjudobbelte Tour de France-vinneren ble angitt av en rekke lagkamerater.

- Han var på en annen øy, men satte seg på et fly til Maui for treffe meg. Jeg sendte noen for å hente ham og sørget for at ingen ville oppdage ham. Da han kom, sa han: «Men du hadde ikke tatt høyde for veien. Det var en syklist som kjente meg igjen».

Innrømmer dopingbruk Oprah fikk omsider avtalen hun var ute etter. Folkene rundt TV-kanalen hennes nekter for å ha gitt betaling til Armstrong for å la seg intervjue.

Den tidligere sykkelstjernen innrømmer dopingmisbruk overfor Oprah Winfrey.

Egen TV-kanal - Jeg hadde forberedt meg som det skulle være eksamen og hadde forberedt 112 spørsmål. Jeg fikk stilt flesteparten, og han svarte for seg på en særs forberedt måte.

Oprah har nå en egen TV-kanal, OWN (Oprah Winfrey Network). The Oprah Winfrey Show gikk over 25 sesonger (4561 episoder) fra 1986 til 2011 og er det mest sette talkshowet i amerikansk TV-historie.

Blant intervjuobjektene var Michael Jackson. Duoen sørget i 1993 for verdens mest sette TV-intervju (90 millioner seere) da popstjernen ga sitt første intervju på 14 år.

Andre prominente gjester var Elizabeth Taylor, Tom Cruise og Céline Dion.

(NTB)