Armstrong saksøker forfatter

Lance Armstrong har satt advokatene sine i sving for å ta ut tunge injuriesøksmål etter beskyldninger om dopingmisbruk.

Stjernesyklisten blir i boken « LA Confidential: The Secrets of Lance Armstrong» beskyldt for å ha misbrukt bloddopingmiddelet EPO i stor skala. Boken skal publiseres denne uken, men deler av innholdet er allerede offentliggjort i den franske avisen l'Express og engelske Sunday Times.

«Lance Armstrong har tatt ut søksmål mot London Sunday Times og sportsskribent David Walsh i London, samt Pierre Ballester og utgiverne av boken »LA Confidential' og l'Express i Paris', heter det i en uttalelse fra US Postal Service.

Den femdobbelte Tour de France-vinnerens lag hevder i uttalelsen at Armstrong reagerer med bekymring og avsky på de falske beskyldningene.

Etter syklistens kreftsykdom i 1996 har Armstrong slitt med påstander om dopingmisbruk. Franske myndigheter etterforsket hele US Postal Service gjennom flere år, tok nye tester av nedfrossede dopingprøver, men henla saken i fjor. Armstrong har hele tiden hardnakket stått fast ved at han aldri har misbrukt doping.

NTB

BEKYMRET: Lance Armstrong går for sin sjette strake Tour-seier i år. Nå forbereder han et søksmål mot dopingbeskyldninger.