SAKSØKT: Lance Armstrong er blitt saksøkt av et amerikansk forsikringsselskap som vil ha tilbakebetalt utbetalte bonuspenger. Foto: NTB Scanpix
SAKSØKT: Lance Armstrong er blitt saksøkt av et amerikansk forsikringsselskap som vil ha tilbakebetalt utbetalte bonuspenger. Foto: NTB ScanpixVis mer

Armstrong saksøkes for 66 millioner kroner

Forsikringsselskap krever tilbakebetaling av bonuspenger.

Et amerikansk forsikringsselskap gikk i dag til søksmål mot den tidligere stjernesyklisten Lance Armstrong.

Selskapet SCA Promotions krever tilbakebetaling av 66 millioner kroner (12 millioner dollar) som Armstrong har fått utbetalt i bonus for tre av sine seirer i Tour de France. Det gjelder triumfene i 2002, 2003 og 2004.

- Det er på tide at Mr. Armstrong opplever konsekvensene av oppførselen sin. Dette inkluderer å returnere alle utbetalingene fra SCA, som totalt var over 12 millioner dollar, heter det i søksmålet.

Armstrong innrømmet nylig i et TV-intervju med Oprah Winfrey at han brukte forbudte stoffer i tiden som aktiv syklist. En rapport fra USAs antidopingbyrå (USADA) avslørte i fjor høst omfattende dopingmisbruk i US Postal-laget, som Armstrong syklet for tidligere.

Avsløringene førte til at 41-åringen ble utestengt på livstid, og han ble i tillegg fratatt alle sine sju seirer i Tour de France.

(NTB)