SVARTE MED BILDE FRA AUSTIN-VILLAEN: Lance Armstrong viste fram seg selv og de sju gule trøyene sine da han ble utstengt av UCI i fjor. Siden la han kortene på borde, ja han var dopet. Foto: REUTERS / SCANPIX / REUTERS / TWITTER
SVARTE MED BILDE FRA AUSTIN-VILLAEN: Lance Armstrong viste fram seg selv og de sju gule trøyene sine da han ble utstengt av UCI i fjor. Siden la han kortene på borde, ja han var dopet. Foto: REUTERS / SCANPIX / REUTERS / TWITTERVis mer

Armstrong selger huset med de gule trøyene

Brukte to år på oppusssingen.

(Dagbladet): Huset i Austin, Texas var Lance Armstrong stolthet siden innflyttingen i 2004.

Det var her han lå med de sju trøyene hengende innrammet på veggen over seg i stua, på trass etter den knusende dommen fra UCI i november.

Nå er villaen med en takst på 10 millioner dollar solgt, skriver CBS News.

Agent kjøpte billig? Den nye eieren er olje- og gass-agenten Al Koehler. Han skriver i en epost til Austin-avisa The Statesman at han betalte langt mindre. En tinglysning viser at forretningsmannen i hvert fall har brukt huset som sikkerhet på et lån på 3,9 millioner dolla.

Armstrongs talsmann Mark Higgins bekrefter salget av millionvillaen, men opplyser at den tidligere tour-vinneren og verdensmesteren skal fortsette å bo i Austin, samt i en bolig på Hawaii.

Higgins ønsker ikke å forklare hvorfor Armstrong ønsket å selge sitt hjem på 730 kvadratmeter, innredet i spansk stil og oppusset over to år.

Lærgulv og metallpeis Syklisten framsto svært stolt av huset, det ble brukt ofte til fester og veldedighetsarrangement for Livestrong. Han tilbrakte mye tid på kontoret i første etasje, med en egen peis og gulv i mørk lær. Det største soverrommet hadde en egen metallpeis.

Veggene i huset var dekket av egenplukket kunst, i tillegg til de gule trøyene Armstrong vant fra 1999 til 2005 i Tour de France.

FRA UTSIDEN: Armstrongs hus ble beleiret av media etter dopingavsløringene. Foto: AP /Eric Gay / NTB SCANPIX
FRA UTSIDEN: Armstrongs hus ble beleiret av media etter dopingavsløringene. Foto: AP /Eric Gay / NTB SCANPIX Vis mer

Det er anslått at Armstrong er god for hele 125 millioner dollar, nesten er milliard norske kroner. Derfor er det lite som tyder på at huset selges for å betjene 42-åringens egen gjeld.

Men etter dopingintervjuet hos Oprah Winfrey i januar ble det straks klart at innrømmelsen ville få følge av en rekke søksmål.

I retten Flere sponsorer varslet umiddelbart at de ønsket å kreve tilbake bonuser, dessuten risikerer han å bli dømt for svindel mot amerikanske myndigheter - som finansierte US Postal-laget.

Og seinest sist helg møtte Armstrong i retten, ifølge nyhetsbyrået AP, for å få avvist et krav om tilbakebetaling av 12 millioner dollar i premiepenger, en sum syklisten håvet inn i Tour de France-løpene.

MURET UTE: Hjemmet i Austin har gulv av lær, men reporterne fikk ikke komme innenfor murene på eiendommen i januar. Foto: AFP / Charles BOISSEAU / NTB SCANPIX
MURET UTE: Hjemmet i Austin har gulv av lær, men reporterne fikk ikke komme innenfor murene på eiendommen i januar. Foto: AFP / Charles BOISSEAU / NTB SCANPIX Vis mer

For tida er Armstrong aller mest opptatt av retten til å konkurrere igjen. Veteranen er påmeldt til et svømmestevne fredag i Texas, men det internasjonale svømmeforbundet vil forhindre at at 41-åringen deltar.

Armstrong er offisielt utestengt på livstid fra all idrett etter dopingavsløringene i fjor.

SJU SEIRER: Sponsorer som punget ut til Armstrong for Tour-seirene ønsker nå pengene sine tilbake. Foto: AP Photo/Christophe Ena / NTB SCANPIX
SJU SEIRER: Sponsorer som punget ut til Armstrong for Tour-seirene ønsker nå pengene sine tilbake. Foto: AP Photo/Christophe Ena / NTB SCANPIX Vis mer